Leerlingen basisschool Aan de Roer halen geld op voor Virtual Reality brillen Laurentius

ROERMOND – Tijdens de jaarlijkse paasmarkt in basisschool Aan de Roer in Roermond hebben de leerlingen hun best gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel: Virtual Reality (VR-) brillen voor de kinderafdeling van het Laurentius Ziekenhuis. Deze week werd de opbrengst bekend gemaakt. De leerlingen zijn erin geslaagd een bedrag van maar liefst € 3310,- in te zamelen! Chris Ketelaars van de stichting Vrienden van Laurentius mocht de cheque in ontvangst nemen.

Op diverse creatieve manieren probeerden de kinderen tijdens de paasmarkt geld te verdienen. Er waren grabbeltonnen, zelfgemaakte hapjes, kunstwerken en een heuse waarzegger. Vanuit de kinderafdeling van Laurentius waren twee medewerksters aanwezig om de VR-brillen te demonstreren aan de kinderen en hun ouders.

Voorbereiding operatie of onderzoek
De stichting Vrienden van Laurentius heeft als taak het geld in te zamelen dat nodig is voor de aanschaf van vijf VR-brillen inclusief toebehoren zoals software en licenties. De kinderafdeling gaat de VR-brillen gebruiken om jonge patiëntjes goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek zodat zij minder angstig of gespannen zullen zijn op de dag zelf. De eerste VR-bril is inmiddels in gebruik genomen en ook de eerste films zijn beschikbaar. Via de bril kunnen kinderen een virtueel kijkje nemen op de operatiekamer in het Laurentius Ziekenhuis of ervaren hoe een MRI-onderzoek verloopt.