Feel the Fifties evenement in Venlo

VENLO – Rock & Roll, Rockabilly, Jumpin’ Jive, Western swing, Doowop en Rhythm and Blues… Op zaterdag 18 en zondag 19 mei gaan we terug naar de jaren 50 met muziek, dans, classic cars, barber, mode en lifestyle.

Feel the Fifties is een uniek, vintage muziekfestival, dat alweer voor de zevende keer plaatsvindt in Venlo. Het succesvolle festival is dit jaar voor de eerste keer te vinden op de nieuwe locatie aan De Maasboulevard. Feel the Fifties is geliefd in de vintage scene en wordt bezocht door liefhebbers uit o.a. Nederland, Frankrijk, België, Engeland, Italië, Duitsland en Spanje.

Eén van de vele hoogtepunten deze editie zijn de Doowop van The New Tones (Italië), The Troupers Swing Band (Spanje) en Sister Suzie & the Right Band (UK), dè rijzende ster in de internationale scene. We sluiten het festival af met de Atlantic Records Tribute Revue als eerbetoon aan de helden van dit platenlabel zoals o.a. Ray Charles, Big Joe Turner en The Drifters.

Feel the Fifties trapt op vrijdag 17 mei af met de Vintage shopping route door de binnenstad. Talloze vintage gerelateerde winkels en horeca locaties zorgen voor een heerlijke sfeer in de stad. Als opmaat naar het festival is ’s avonds een préparty met Steve Riot en zijn band bij Café Vader Klaassens. Daarnaast bestaat de gelegenheid tot dansen in Scala met DJ Big H Jamboree.

Ook dit jaar is er een Vintage markt en de succesvolle Las Vegas style Wedding Chapel waar je in het (on)echt verbonden kunt worden. Nieuw dit jaar de Beej Benders – Bootcamp Dance Tent op het festivalterrein, waar je je eerste danspassen kunt leren, zoals Boogiewoogie, Lindy Hop en Rockabilly Jive. In de ochtenden voor aanvang van het festival kunnen geïnteresseerden al vanaf 11 uur terecht bij Beej Benders voor een cursus Rockabilly Jive.

De zondag staat natuurlijk ook in het teken van de vertrouwde Classic Car Show, met auto’s en motoren uit de 50/60er jaren. Ze verzamelen op het Nolensplein om 11 uur en rijden vervolgens in colonne door de Venlose binnenstad richting het festival terrein.

Na afloop van de festival dagen kunnen de èchte diehards nog terecht bij onze festivalpartners Café Bonjoere en Vader Klaassens voor de afterparty’s met Bands en jamsessions.

Feel the Fifties is geliefd om de kwalitatief hoogwaardige line-up en het gemoedelijke en kleinschalige karakter. Het festival draait op vrijwilligers en is nog GRATIS ook!

Openingstijden Feel the Fifties:
zaterdag 18 Mei 12:00 – 01:00 uur FESTIVAL
zondag 19 Mei 12.00 – 23:00 uur FESTIVAL en Classic Car show

Voor info www.feelthefifties.nl of pak een flyer bij de shopping route deelnemers.