Tensor Turners bereiken finaleplaatsen NK

WEERT/WAALWIJK – Het einde van het turnseizoen nadert. Het gaat er nu dus echt om spannen. Afgelopen zaterdag was het een druk weekend voor de heren van Tensor Turnen, maar liefst 16 heren reisden af naar Waalwijk. De heren uit de talentendivisie benjamin, 4e divisie instap en pupil turnden hun NK finale. Voor de heren uit de 1e divisie jeugd was er de halve finale. Op zondag was er voor de 1e divisie instappers de halve finale en voor de heren 1e en 2e divisie junior 1 en senior de derde en laatste kwalificatiewedstrijd. Deze wedstrijden werden gehouden in Sporthal De Slagen in Waalwijk.

Aankomend talent en ervaren turners samen strijdend
In de ochtend van zaterdag mochten de benjamins Kevin van der Heijden en Tijs Salmans starten. Het is voor deze kleine mannen iedere keer weer spannend om in zo’n grote zaal een wedstrijd te turnen. In de afgelopen weken was er heel hard geoefend en naar deze finale toegewerkt. Alle oefeningen werden goed geturnd zoals op de trainingen geleerd. Door de spanning was het toch moeilijk om overal goed op te blijven letten. Uiteindelijk was Tijs 26e en Kevin 27e. Een mooie ervaring voor deze heertjes.

De 1e divisie pupillen Roel Geerlings en Thijn  van der Heijden hadden in de afgelopen maanden al een aantal keren laten zien waar zij toe in staat waren. Voor Roel was er een reële kans om de finale te kunnen halen. Voor Thijn was vooraf duidelijk dat het moeilijk maar niet onmogelijk zou zijn.
Helaas ging het voor beide turners op het eerste toestel mis, een val op de brug. Beide mannen herpakten zich op de rekstok. De focus was goed en het zag er weer goed uit. Bij de vloer ging het helaas niet zo vloeiend waardoor punten verspeelt werden. Professioneel als de mannen zijn turnden zij hun wedstrijd strak uit. Op het einde bleek dat dit voor Roel net niet genoeg was. Hij werd 13e dus net te weinig voor een plekje in de finale. Hij heeft nog een kleine kans om mee te doen omdat hij reserve is. Thijn had net genoeg punten voor een reserve plek op sprong en werd uiteindelijk 17e.
Het was mooi om aankomend Tensor talent en ervaren turners samen te zien strijden.

Finale ervaring voor 4e divisie turners
Daarna was het tijd voor de finale van 4e divisie pupillen Simon Haanen, Viktor Klaassen en de instapper Tiën Taman. Voor deze heren  was het de eerste landelijke finale en dat was spannend.
Op rekstok begonnen de jongens hun wedstrijd. Simon, die normaal zeer ontspannen is, had nu veel zenuwen. Hierdoor lukte een gedeelte van zijn oefening net niet, de verdere oefening zag er wel heel mooi uit. Tiën en Viktor deden hier niet voor onder.
Op vloer hier en daar niet helemaal zoals gehoopt, waardoor er puntjes gemorst werden. Voltige en ringen gingen weer goed. Op sprong maakten alle jongens hele mooie sprongen. Simon deed het uitzonderlijk goed, waardoor hij een derde plaats op sprong behaalde. Op het afsluitende toestel brug werd de serie goed beëindigd. In een zeer sterk deelnemersveld werd Simon uiteindelijk 29e, Tiën 28e en Viktor 15e. Deze mooie finale ervaring nemen de heren mee naar de volgende wedstrijden.

Finalefeest voor de instappers 1e divisie
Op zondag morgen waren de 1e divisie instappers aan de beurt om te strijden voor de finaleplaatsen. Ook hier was de spanning goed aanwezig. Niels Boelens, Stan Smits van Waesberghe en Milan Beek begonnen op het toestel brug. Hier en daar liep het niet helemaal lekker waardoor de scores net iets lager bleven dat ze gehoopt hadden. Op rek waren de scores weer beter in de lijn der verwachting. Niels stond direct met zijn scores in de top van het klassement. Stan daaronder maar nog net niet bij de top. Dit was wel nodig voor een finaleplaats. Milan stond ruim boven zijn eerdere klasseringen en was dus ook goed bezig.
Vervolgens kwam voltige, het toestel waar menigeen zich op stukbijt. Niels had een klein foutje op de beugelpaddenstoel, Stan bijna een val op het paard en Milan een halve flank op het kleine paard. De spanning zat er goed in. Bij de ringen werd strak, hoog en netjes geturnd waar daardoor topscores werden behaald. Tenslotte kwam sprong. Dit zorgt altijd voor hogere scores en de mannen turnden voor wat ze waard waren. Uiteindelijk werd Niels 2e, een zilveren plak voor hem. Stan werd uiteindelijk 11e en heeft ook daardoor ook een finaleplek behaald. Milan heeft zijn scores tot het einde toe volgehouden, waardoor hij netjes boven zijn eigen plaatsing is geëindigd.
Zowel Niels als Stan hebben ook nog een finaleplaats voor toestel ringen en brug behaald en Niels mag ook nog naar de toestelfinale rek. Wat een finalefeest.

Heren 2e divisie succesvol
Op zondagmiddag kwamen de 2e divisie senioren Joël Thanos, Xander Koole en bij de junioren Rik Kneepkens en Coen Gielen in actie tijdens hun derde en laatste kwalificatiewedstrijd. Ook in deze wedstrijd was er nog de mogelijkheid om voor een finaleticket te gaan.
Helaas was Joël niet helemaal fit waardoor hij wat wisselvallig turnde. Hij bleef hierdoor steken op een 7e plaats, helaas niet genoeg voor een finaleplaats. Joël gaat zich nu voorbereiden op zijn vloerfinale op 26 mei in Alkmaar. Xander begon zijn meerkamp met een steady oefening op vloer. Op voltige lukte zijn halve shivado en op ringen turnde hij een prachtige oefening waarbij hij helaas een val moest incasseren bij zijn afsprong. Sprong en brug turnde hij heel netjes. Als overwinning voor zichzelf lukte ook nog zijn hele rekstokoefening en kan hij, met voor deze wedstrijd een 6e plaats, heel tevreden terugkijken op zijn eerste seizoen bij de senioren.

Rik turnde ondanks een lichte enkelblessure toch alle zes de toestellen. Hij turnde heel netjes waardoor zijn scores hoog uitvielen. Op brug liet hij, met een zwaardere oefening, zien waarom hij al een finaleticket voor dit toestel binnen heeft. Rik werd uiteindelijk 15e. Ook Rik zijn toestelfinale is op 26 mei in Alkmaar.  Voor Coen was het doel van deze wedstrijd een toestelfinale mee naar huis te nemen. Met een prachtige oefening op vloer en brug zat hij lekker in de wedstrijd. Als kers op de taart scoorde hij een derde plaats op ringen waarmee hij geplaatst is voor deze toestelfinale in Alkmaar.
Al met al een succesvol resultaat voor de 2e divisie heren.

Persoonlijke doelen behaald
In de laatste wedstrijd op zondag waren Don Lamers en Jasper Versantvoort aan de beurt.
Jasper had als doel om te kijken of er, buiten de meerkampfinale, nog een toestelfinale in zat. Het niveau in de 1e divisie ligt erg hoog waardoor er meer risico genomen moet worden,  de oefeningen worden hierdoor moeilijkere. Als eerste turner van de wedstrijd op brug zette hij gelijk de toon met een prachtige oefening en een PR. De beloning was een toestelfinale brug. Op voltige moest hij helaas een val incasseren waardoor zijn score te laag was voor een finale. Bij sprong lukte zijn nieuwe sprong, een overslag salto met halve draai, maar haalde helaas niet genoeg punten voor een finale. Uiteindelijk heel tevreden over de wedstrijd.  Voor Don was dit zijn eerste meerkamp wedstrijd in 5 jaar. Meerdere blessures hadden ervoor gezorgd dat hij nooit in één wedstrijd alle zes de toestellen kon turnen. In deze wedstrijd lukte dat wel. Met verbeterde oefeningen op brug, vloer en ringen heeft ook hij de aansluiting gevonden. Ondanks een kleine misser op voltige turnde hij heel constant en zonder grote fouten. Uiteindelijk een mooie 10e plaats. Don kan heel tevreden terugkijken op een geslaagd wedstrijdseizoen waarin zijn persoonlijke doelen zijn behaald.

Het was weer een heel mooi weekend waarin de Tensor Turners hun beste oefeningen hebben laten zien. Iedereen ging met een tevreden gevoeld weer richting Weert. Daar gaan de heren de trainingen weer oppakken en hard werken richting de finale wedstrijden.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelWeert stad in het groen – 135/365
Volgend artikelDagkrabbel 135/365