Hockey dames Weert winnen van Goirle

Archieffoto www.ingeleenheerphotography.com

WEERT – Gisteren speelden de dames van Weert tegen de dames van Goirle. Na zeventig minuten spelen was het 1-3 voor de ploeg uit Limburg.

Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat Weert de betere ploeg was. Verdedigend werden er geen kans weg gegeven en aanvallend creëerden de dames genoeg kansen. Zo wist Lotte van Hout via de rechterkant de cirkel binnen te rennen en de bal voor te geven, maar was de pass net niet in de stick van haar medespeelster. Cis Ypelaar kon tweemaal op goal schieten, maar zag ook deze kansen er niet in gaan. De lang verwachte 0-1 leek te vallen nadat Hana Smolenaars de bal met haar backhand op goal sloeg richting Babs Kessels die bij de tweede paal klaar stond om de bal binnen te tippen. Opnieuw geen doelpunt. Ondanks alle kansen wisten de Limburgers positief te blijven en door te gaan. Goirle kwam in de eerste helft geen enkele keer in de cirkel van Weert.

0-0 was de stand toen de teams de rust in gingen.

De tweede helft was nog geen twee minuten bezig wanneer Goirle ineens de bal veroverde, de cirkel inrende en simpel kon uithalen: 1-0. Tegen alle verhoudingen in kwam de ploeg uit Brabant op voorsprong, maar reden tot paniek was er bij Weert niet. Na zoveel kansen moest en zou de bal toch echt een keer achter de keeper van Goirle belanden. Vijf minuten na de 1-0 wist Jolijn Driessen de stand gelijk te maken. Eindelijk was daar de goal. Het smaakte naar meer. Halverwege de tweede helft speelde Pieke van de Pas de bal naar Cis Ypelaar die de keeper met een simpele beweging wist uit te spelen om de bal vervolgens eenvoudig in een leeg doel wist te duwen: 1-2. Weert wilde meer en ging op zoek naar de 1-3. Die kwam er ook. Jasmina Smolenaars wist de bal te veroveren en speelde direct naar Van de Pas. Zij sloeg de bal naar Hana Smolenaars die voorin helemaal vrijstond. Smolenaars zette de keepster op het verkeerde been, waarna ze de bal op Babs aflegde die zo op een open goal kon uithalen. De laatste tien minuten probeerde Weert de stand naar 1-4 te tillen, maar er vielen geen doelpunten meer.

De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen en de drie punten gingen mee terug naar Weert. Volgende week spelen de dames om 12:45 thuis tegen Hopbel dames 1 uit Schijndel.