Heren Weert verliezen van Maastricht

Archieffoto Hockey Vereniging Weert

WEERT – De hockeymannen van Weert hebben de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen MEP geen vervolg kunnen geven. In een uitwedstrijd bij Maastricht, de nummer vier van het klassement, werd er met 5-3 verloren.

Weert opende het duel sterk en kwam al vroeg op voorsprong via een strafcorner. De wedstrijd golfde vervolgens op en neer en beide ploegen kregen enkele kansen. Halverwege de eerste helft kwam Maastricht via een velddoelpunt langs zij. Met 1-1 als tussenstand werd er gefloten voor het rustsignaal.

In het tweede bedrijf trok Maastricht snel de wedstrijd naar zich toe. Binnen enkele minuten scoorden zij hun tweede en derde treffer, terwijl Weert door twee opeenvolgende kaarten tijdelijk met een man minder moest spelen. Hierdoor leek de wedstrijd al snel beslist en de 4-1 voor Maastricht gooide de wedstrijd in het slot.

Toch knokten de Weertenaren zich terug in de wedstrijd en kreeg het steeds meer kansen. Met nog ruim een kwartier te gaan werd de 4-2 gescoord. Maastricht maakte snel een einde aan deze droom door via een strafcorner de score weer uit te breiden naar 5-2 en de wedstrijd nog dieper in het slot te gooien. De derde treffer van Weert kwam te laat en zo werd er afgefloten bij een 5-3 eindstand.

De Weerter voorsprong op de elfde plek, die goed is voor directe degradatie, bedraagt momenteel nog maar zes punten. Met nog drie speelronden te gaan staat er volgende week voor Weert een thuiswedstrijd tegen De Hopbel uit Schijndel op het programma. Dit belooft een spannende pot te worden, De Hopbel staat twee punten achter Weert in het klassement en is dus ook nog niet uit de gevarenzone.