Zorgorganisatie Land van Horne koopt deel Poort van Limburg

WEERT – Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 november 2018 ingestemd met een inschrijfprocedure voor de verkoop van complex Poort van Limburg. Er hebben zich verschillende kandidaten gemeld. Het college stelt voor om het bedrijfsverzamelgebouw te verkopen aan Stichting Land van Horne.

Het complex werd ooit gebouwd voor het UWV. UWV verhuisde echter naar Eindhoven en de gemeente Weert bleef als ontwikkelaar achter met het bedrijfsgebouw. Het gehele complex de Poort van Limburg staat al meerdere jaren te koop. Het complex bestaat uit de drie onderdelen, bedrijfsverzamelgebouw, (drie) commerciële ruimten en het zalencentrum.

Bedrijfsverzamelgebouw
Op het bedrijfsverzamelgebouw zijn verschillende biedingen uitgebracht, onder andere door Stichting Land van Horne. Land van Horne wenst het gebouw in te richten als kantoorhuisvesting voor haar eigen medewerkers. Op basis van het bod en het voorzien gebruik stelt het college voor, dit deel te verkopen aan Land van Horne. De gemeenteraad wordt nu in de gelegenheid gebracht om wensen en / of bedenkingen te geven bij de voorgenomen verkoop, waarna de verkoop definitief wordt. Wethouder Wendy van Eijk: ‘Voor deze grote lokale werkgever is dit een prachtige locatie. Ik ben blij dat Land van Horne binnen de gemeente blijft gehuisvest. Dit is natuurlijk van meerwaarde voor het personeel en voor de bezoekers. Land van Horne kan het casco afgebouwde pand inrichten naar eigen wensen en behoefte”.

Commerciële ruimten
De biedingen die zijn ontvangen op de drie commerciële ruimten wijken te veel af van de taxatiewaarde. Deze ruimten worden in de reguliere verkoop gezet.

Zalencentrum
Ook voor het zalencentrum geldt dat de biedingen te veel afwijken van het taxatiebedrag. Daarom wordt dit deel nu niet verkocht. De gemeente gaat met professionele culturele instellingen in gesprek, waaronder het Munttheater, over mogelijke samenwerkingen waarmee kansen ontstaan om nieuwe activiteiten naar Weert te trekken.

Vorig artikelDagkrabbel 128/365
Volgend artikelVerdachte onderzoek Brunssummerheide en Scheveningse Bosjes aangehouden