Hockey: Heren 1 Weert steelt winst in slotfase

WEERT – In een duel met MEP uit Boxtel hebben de hockeyheren van Weert drie belangrijke punten weten te pakken door thuis met 1-0 te winnen.

In oktober van vorig jaar had MEP Weert nog met 7-3 terug naar huis gestuurd. Hoewel Weert dit verlies graag recht wilde zetten, was het opnieuw MEP dat de wedstrijd volledig naar zich toe trok. De eerste helft was Weert onzichtbaar en kwam de ploeg uit Boxtel tot veel kansen. Het was aan de Weerter doelman te danken dat de score bij rust nog op 0-0 stond.

Na de rust was het spelbeeld evenwichtiger. Beide teams creëerden nu wat meer kansen en het kwam tot strafcorners aan de weerszijde van het veld. Naarmate het einde naderde, leek de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel te eindigen. Tegen dit spelbeeld in kwam Weert uit het niets toch nog tot een doelpunt toen Pim Hendriks een schot van Julius Stienen slim verlengde en de Boxtelse doelman verschalkte.

Door deze overwinning komt Weert op 23 punten en nemen zij met nog vier wedstrijden te gaan negen punten afstand van MEP, dat de elfde plek nu bezet. De plek die rechtstreekse degradatie betekent. Volgende week speelt Weert uit tegen de nummer vier Maastricht, MEP speelt thuis tegen directe concurrent Basko uit Veldhoven.