Hockey dames Weert winnen royaal van Venlo (6-0)

WEERT – Gisteren speelden de dames van Weert, na een pauze van drie weken, de thuiswedstrijd tegen Venlo dames 1. Dat het niet makkelijk zou worden, werd vooraf in de bespreking heel duidelijk gemaakt. Venlo moest namelijk van Weert winnen om aansluiting te houden met de nummers 2 en 3 van de competitie: Rosmalen en Des (Kaatsheuvel). De thuisploeg wist echter mooie aanvallen te creëren en de Venlose dames goed onder druk te zetten. Na het laatste fluitsignaal stond er dan ook een score van 6-0 op het bord, waarmee de drie punten in Weert bleven.

De eerste helft begonnen Weert goed aan de wedstrijd. Achteraf gezien was het misschien wel de beste eerste helft tot nu toe: er werd goed rond gespeeld,  er werd rendement gehaald en het eerste doelpunt werd vroeg gemaakt. Renske de Rouw sloeg vanaf kopcirkel de bal hard in de rechterhoek: 1-0. Venlo probeerde met lange ballen een gaatje vinden in de verdediging van de thuisploeg, maar dat mislukte iedere keer weer. De verdediging van Weert ving de ballen steeds goed op en konden zo nieuwe aanvallen creëren. Na vijftien minuten spelen werd de 2-0 gemaakt, nadat Cis Ypelaar de bal hard de cirkel in sloeg waar Pieke van de Pas met een slimme tip-in de keeper wist te verrassen. De 2-0 was een feit.

Dit was tevens de stand waarmee beide teams de rust ingingen.

Dat de wedstrijd nog niet gewonnen werd in de rust door de coach duidelijk gemaakt. De ploeg mocht niet tevreden zijn met een stand van 2-0. De Weerter dames wisten gingen opzoek naar goal en wisten na enkele minuten spelen een strafcorner te halen. Ditmaal werd er een variant gespeeld. Jasmina Smolenaars gaf met een schijnpass de bal op Ypelaar die deze alleen lichtjes hoefde te raken om de 3-0 te verzekeren. Niet veel later kreeg Weert opnieuw een strafcorner. Na wat gerommel voor de goal wist Britt Joosten de 4-0 te maken. Venlo probeerde nog steeds met lange ballen in de cirkel van de thuisploeg te komen, maar zonder succes. Op een strafcorner en een kleine kans na, kwam de ploeg niet in de buurt van de keepster van Weert.  De bezoekers uit het noorden van Limburg gingen steeds harder en agressiever  spelen en sloegen veel op de sticks, maar de Weerter dames probeerden goed om de tegenstander heen te hockeyen en zo uit de duels te blijven. Nadat de bal door de verdediging werd onderschept wist Joosten na een mooie actie de bal bij Pieke van de Pas te krijgen. Zij had tijd genoeg om rustig te kijken wie er vrij stond en vond zo Babs Kessels die in de cirkel stond te wachten. De keepster werd uitgespeeld, waarna Kessels voor de 5-0 zorgde. Ook de 6-0, tevens de einduitslag, werd door Babs Kessels gemaakt.

Weert staat met 44 punten, 74 doelpunten voor en maar 19 tegen, nog steeds op de eerste plek. Met nog vier wedstrijden te gaan komt een mogelijke kampioenschap steeds dichterbij. Volgende week speelt de ploeg om 12.45 uur uit in Goirle en proberen zij wederom drie punten te halen.

Vorig artikelHockey: Heren 1 Weert steelt winst in slotfase
Volgend artikelOvername Promic Display Systems door Sign-Zone LLC