BAL levert jeugdinternationals!

Weert – Onlangs werden de voorselecties gepresenteerd van alle Nederlandse basketball-jeugdteams. Van alle spelers waren er een groot aantal spelers met een historie bij Basketball Academie Limburg. Sinds 2011 wordt er bij BAL hard gewerkt aan het opleiden van talenten. Onderstaand overzicht is zeker iets om trots op te zijn.

In de voorselectie voor het U20 team zijn 6 spelers te vinden met een link aan BAL. Allereerst de huidige spelers Tom Ackermans en Robin van Heukelom. Zij worden aangevuld met oud-spelers Jacco Fritz, Yarick Brussen, Roel van Overbeek en Kenan Sarvan. Assistent-coach bij dit team is BAL-coach Koen van Gerwen.
In de U18 selectie vinden we 4 spelers met een BAL-connectie. Joost Bijl en Sander Hollanders spelen momenteel in Weert. Dimitri Maconda en Jediael Cordilia hebben een verleden bij BAL en zullen hun oud-teamgenoten tegenkomen bij de trainingen.
Bij NL U16 is het Weertse tintje het grootst. Niels van Holst, Armin Stroijl, Aramis en Odin Verhoeven, Roberts Vogelaar en Nino Vrencken bezetten 6 plekken in de nationale voorselectie. Hoofdcoach van dit team is de headcoach van Basketball Academie Limburg: Radenko Varagic.

Ook bij de meidenselecties zijn er (oud)spelers van BAL te vinden. De eerste felicitaties gaan naar Kiki Fleuren. Na haar tijd in Weert speelt ze inmiddels al heel wat jaar voor het CTO in Amsterdam. Dat werpt zijn vruchten af.
Bij het Nederlands U18-team vinden we Emy Hayford en Annika van Heukelom die hun verleden kennen in Weert. Assistent bij dit team is het hoofd van de meidenopleiding bij BAL: Jorrick Creyghton.
In het U16-team vinden we twee speelsters die dit jaar in Weert spelen. Felicitaties aan Demi van Gils en Frode Flos van der Schans. Ook Alina Sendar (oud-speelster) voegt zich bij dit team.

21 spelers met ervaring in Weert, aangevuld met 3 BAL-coaches gaan hun uiterste best doen om komende zomer het uiterste uit zichzelf te halen en zij mogen de Nederlandse vlag vertegenwoordigen. Succes!