VDL Nedcar noteert winst van 40 miljoen euro

VDL Nedcar in Born. Foto: Google Streetview

BORN – VDL Nedcar heeft een nettowinst van bijna 40,8 miljoen euro gemaakt. In de autofabriek in Born werden meer dan 200.000 auto’s geproduceerd.

Deze prestatie werd slechts drie keer eerder in de 50-jarige historie eerder neergezet. Dat meldt De Limburger. De directie spreekt in het jaarverslag de verwachting uit dat het productievolume zich volgend jaar zal stabiliseren.

Tweede automerk
In de fabriek worden de Mini’s en BMW X1 gebouwd. Omdat die modellen in 2022 en 2023 aan het einde van hun levenscyclus komen, zoekt VDL Nedcar naar een twee klant naast BMW. VDL was begin af aan van plan een tweede klant aan te trekken. Maar de orderstroom vanuit BMW nam zo snel toe dat een tweede automerk niet paste in de ontwikkeling van de autofabriek. Nu de mondiale automarkt wat inzakt, is de situatie veranderd.

Vorig artikelRondleiding bij de kunstINkijk in het Fatimahuis op bevrijdingsdag
Volgend artikelZaterdag 4 mei Dodenherdenking Rumolduskapel Weert