Van der Valk sloopt en bouwt hotel in Venlo

VENLO – Vanaf 1 september van dit jaar ondergaat Hotel Van der Valk in Venlo een ingrijpende verbouwing met nieuwbouw. Onderdeel van het project is de bouw van een tweede, 55 meter hoge hoteltoren. Daarvoor moet het bestemmingsplan, dat een maximale hoogte van 35 meter toestaat, worden aangepast.

In de nieuwe toren komen negen verdiepingen met hotelkamers. Verder komen er in de nieuwbouw onder meer 12 vergaderzalen, een fitnessruimte, zwembad en restaurants en bars. De oorspronkelijke toren blijft gehandhaafd, maar een deel van de lage oudbouw, 25 jaar geleden gerealiseerd, wordt gesloopt. Om de verkeersdoorstroom te verbeteren wil Van der Valk een tweede in- en uitrit aan de Nijmeegseweg maken. Zo meldt ‘Wij Limburg’ vandaag’.

Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft het hotel open. Vergaderen, lunchen en dineren is dan echter niet mogelijk. Als alternatief zoekt Van der Valk naar een tijdelijke oplossing in de Venlose binnenstad, een locatie waar een Valk pop-up restaurant wordt geopend. Naar verwachting worden de werkzaamheden in december 2020 afgerond.