Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


30 minuten bereidingstijd


Recept van Monique Princen-Stultiens

Ingrediënten

Salade

  • olijfolie
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 Granny Smith appel
  • 40 gram rucola
  • 1 komkommer
  • 200 gram gerookte zalm

Dressing

  • 50 ml water
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 theelepels mosterd
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 60 ml zonnebloemolie

Bereiding

Breng in een pan het water en de chocolade aan de kook. Roer totdat de chocolade is opgelost.

Meng in een kom de mosterd, de witte wijnazijn en het chocoladewater. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij tot er een gladde vinaigrette ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de olijfolie in een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Snijd de appel in reepjes. Schil de komkommer in linten met een kaasschaaf, snijd de linten in lengte in dunne repen. Meng in een kom de rucola, de appel en de helft van de dressing.

Verdeel de salade over de borden. Leg daarover de zalm. Leg vervolgens de komkommerlinten rondom de zalm. Besprenkel de zalm met de overgebleven dressing en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Vanita Pecorino
Pecorino is een autochtone druivensoort uit de Abruzzen. De trossen zijn klein en de productie per hectare is laag. 80% van de wijn rijpt in rvs vaten, de overige 20% in eikenhouten vaten. In de neus komen aroma’s naar voren van peren en tonen van balsamico. Schitterende wijn met een prachtige etiket. Een kunstwerk op elke gedekte tafel.

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.wijnhuisweert.nl||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Monique Princen-Stultiens
Beroep Directielid Tal Techniek B.V.
Geboren op 18 juli 1962 te Meijel
Woont in Weert
Ouders Jan Stultiens en Moeder Els Stultiens-Hunnekens Getrouwd met Peter Princen
Moeder van Martijn en Mandy
Opleiding MEAO
Spreekt Duits, Engels en Italiaans
Is voorzitter van MKB-Limburg Afdeling Weerterland
Zet zich in voor een prettig ondernemersklimaat
Project Weerterlandprijs en Het Beste Weerter Product
Heeft een wandelclub
Kent veel mannen die de sterren van de hemel koken

Boeken zijn de beste slaappillen
Die er bestaan

Favoriete gerecht “De combinatie gerookte zalm met witte chocoladedressing ben ik nog nooit ergens tegengekomen. Ik ben van de snelle keuken. Dit gerecht is snel, safe, simpel en toch apart.”
Steak Georgio “Mijn moeder maakt op kerstavond vaak ‘Steak Georgio’ voor de familie. Dit is een gerecht dat vroeger werd geserveerd in Hotel Ketels in Meijel. Eigenlijk is het een heel simpel gerecht. Je bakt eerst de biefstuk. Vervolgens bak je in het vet van de biefstuk kleine stukjes ui, achterham en champignons. Giet er room bij en blus het af met cognac. Klaar is Kees. Dit gerecht herinnert mij aan mijn jeugd, mijn ouderlijk huis en het warme nest waarin ik ben opgegroeid.”
MKB-Limburg Afdeling Weerterland “ Ik ben voorzitster van de ondernemersvereniging MKB Weerterland. Dit is een gezonde en actieve MKB-afdeling van Limburg, waarin meer dan 200 zelfstandige ondernemers verenigd zijn. Weerterland behartigt de belangen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in Weert, Nederweert en omstreken. De vereniging wil een actieve partner zijn voor alle overheden in deze regio om samen het bedrijfsleven te ondersteunen en te versterken. Een goede samenwerking met alle lokale ondernemersverenigingen en -clubs is derhalve een van de speerpunten in het beleid van Weerterland. Voorts willen wij een platform bieden aan alle initiatieven die in het belang zijn van de ondernemers in de regio Weert en Nederweert. Als lid vind ik het belangrijk om het netwerk voor ondernemers te vergroten. Ondernemers moeten niet op een eiland blijven zitten, maar juist kennis delen met andere ondernemers. Kennis is winst! Dat geldt ook voor de jongere ondernemers onder ons. Wij kunnen van hen leren en zij van ons. Slim samenwerken is een must.”
Trots op “Ik ben trots op mijn man en mijn kinderen. Daarnaast ben ik ook trots op de benoeming tot Rogstaekerin van 2014 door de Opper-Opper Rogstaeker. Ik ben niet geboren in Weert, maar ben wel heel erg trots op Weert. Ik ben er dus ook trots op dat men in Weert een beetje trots is op mij.”
Projecten “De projecten waar ik mij momenteel veel mee bezig houd zijn de  Weerterlandprijs en de prijs Het Beste Weerter Product. De Weerterlandprijs is een ondernemersprijs die toegekend wordt aan de best presterende ondernemer van de regio Weert. Het is een prijs van en voor het gezamenlijke bedrijfsleven. Daarnaast is ook de prijs Het Beste Weerter Product in het leven geroepen. Men weet half niet hoeveel mooie en innovatieve producten er worden gemaakt in onze regio. De bedoeling van deze prijs is de regionale ondernemers op te roepen om hun producten aan te prijzen.”
Wandelclub “Ik heb met een aantal dames een wandelclub. Tijdens het wandelen koken onze mannen de sterren van de hemel. Na onze wandeling worden wij door onze mannen verwend met een fantastisch diner.”
Gek op wijn “Mijn man en ik zijn echte wijnliefhebbers. Wij hebben inmiddels zeker al zeshonderd verschillende wijnen geproefd. Ik kom één keer in de zes weken met mijn wijnclub bijeen bij Hein Schumans. Hein Schumans is Vice-Président de la Fédération Internationale des Confréries Bachiques à Paris, Chambellan-Consul de l’Ordre des Coteaux de Champagne en Président de l’Organisation du Congrès Mondial du Vin. Een gedegen meester en één van de bekendste wijnkenners ter wereld.”
Irritant “Irritant is dat ik het meest de afvalbak in de keuken moet legen. Irritant vind ik de prut in het putje van de gootsteen. Irritant is als de gasaansteker weer eens kwijt is en ik gezellig de kaarsjes in huis wil aansteken.”
Onmisbaar “Onmisbaar is mijn iPad mini. Hierop staan al mijn foto’s en mijn boeken.”
Beautytip voor de zomer “Leg in de zomer je lippenstift in de koelkast, dan blijft hij mooi hard.”
Bijzondere slaappil “Ik ben verslaafd aan boeken. Ik begeef mij graag in de virtuele wereld die bol.com heet. Ik lees elke avond voordat ik ga slapen. Soms lees ik maar twee regels. Boeken zijn de beste slaappillen die er bestaan.”
Ja of toch nee? “Mijn valkuil is dat ik alles leuk vind. Ja, ik moet leren om vaker nee te zeggen.”
Favoriete boek “Mijn favoriete boek is mijn trouwboekje. Het beste boek waar ik ooit aan begonnen ben.”
Levensmotto “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Ik heb een hekel aan mensen met een sombere uitstraling. Ga het leven lachend tegemoet.”
Bijzondere spiegel “Als ik naar onze kinderen kijk, zie ik eigenschappen van mij en mijn man terug. Onze zoon is qua gedrag en uiterlijk zuiver mijn man. Martijn is recht voor zijn raap en heeft een typische humor die ik niet altijd even goed begrijp. Onze dochter Mandy is altijd vrolijk en opgeruimd van geest. ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’ is ook haar levensmotto. Zij is een sterke meid, die precies weet wat ze wil.”

Vorig artikelGraafmachine op de A2 gevonden
Volgend artikelVan der Valk sloopt en bouwt hotel in Venlo