Raf Janssen (12) uit Nederweert ontvangt gemeentecomplimentje voor redden opa

Burgemeester Henk Evers | Foto gemeente Nederweert Smile Fotografie

NEDERWEERT – De gemeente Nederweert gaat Gemeentecomplimentjes uitreiken aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Burgemeester Evers reikt het eerste Gemeentecomplimentje uit aan Raf Janssen (12 jaar) uit Nederweert voor het redden van zijn opa. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 27 april om 10.30 uur bij het gemeentehuis.

Met de Gemeentecomplimentjes worden kinderen beloond voor hun goede werk voor andere hulpbehoevende of oudere mensen of voor een door hen geleverde bijzondere prestatie. Het idee voor de kinderlintjes werd tijdens de begrotingsbehandeling in een motie van raadslid Rolf Verheijen (CDA) en door de gemeenteraad unaniem aangenomen. Wij gaan dat kinderlintje ‘Gemeentecomplimentje’ noemen en jaarlijks uitreiken op Koningsdag. En dit jaar voor het eerst aan Raf Janssen uit Nederweert.

Ruim een jaar geleden was Raf op woensdagmiddag bij opa en oma thuis. Oma was op de zolder aan het strijken en Raf was samen met opa naar een dierenfilm aan het kijken. Opa Cor kreeg een hartstilstand. Raf merkte meteen dat er iets aan de hand was met opa en hij handelde meteen. Hij riep oma en daarna heeft hij oma geholpen bij het reanimeren. Samen hebben ze dit gedaan totdat de politie en de ambulance er waren en zij het over konden nemen.
Opa Cor heeft het dankzij Raf en oma overleefd. Hij kan weer gezellig naar Raf zijn voetbalwedstrijden komen kijken en natuurlijk ook genieten van zijn andere drie kleinkinderen. Op zaterdag 27 april is er om 10.30 uur ter gelegenheid van Koningsdag een ontvangst van alle gedecoreerden en ereburgers van de gemeente in het gemeentehuis. De ontvangst begint met een aubade door Harmonie Sint Joseph Nederweert. Dan zal burgemeester Evers ook het eerste ‘jeugdlintje’ uitreiken aan Raf Janssen.