Sluiting woning na aantreffen soft- en harddrugs

WEERT – Burgemeester Heijmans heeft besloten een woning aan de Graswinkellaan voor een half jaar te sluiten. Dit gebeurt nadat in de woning bij herhaling drugs zijn aangetroffen. Het ging daarbij om soft- en harddrugs.

De politie trof in deze woning op 1 december 2018 wederom drugs aan. Daarom wordt de woning vanaf 25 april voor een half jaar gesloten. Tot die tijd is het verboden het perceel of de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Weert een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Wet Damocles
De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid).Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten..