Goud voor ‘Waerse Brut’ bier

links Erwin Strijbosch van De Brouwschuur en rechts Marc Nordhausen van de Natte Gijt

WEERT – Donderdag 18 april vond de uitslag van de Dutch Beer Challenge plaats. Dé wedstrijd waarbij bieren in verschillende categorieën worden beoordeeld door een vakjury. De Natte Gijt en De Brouwschuur uit Weert hebben onlangs voor het eerst samen een bier gebrouwen, een zogenaamde Collab. Deze samenwerking blijkt een groot succes. In de categorie Innovatie (boven 6% alcohol) sleepte hun bier, genaamd Waerse Brut, een gouden plak in de wacht.

De twee brouwerijen maken beiden hun bieren bij de Weerter Stadsbrouwerij. Daar werd het idee geboren voor een bier in de stijl Brut, wat beter bekend is van de champagnes. Een link naar een wijnboer werd snel gelegd. Zo is de Waerse Brut een gortdroog bier geworden met een duidelijke Chardonnay-smaak.

De Waerse Brut zal zeker een vervolg krijgen, maar de brouwers moeten nog wat geduld hebben. Het is namelijk wachten op de nieuwe druivenoogst, want de verse most is namelijk een belangrijk ingrediënt voor dit bier. Vooralsnog is er voorraad, dus proeven kan. Proost.

Vorig artikelJos Lowis nieuwe wijkagent in Budel-Schoot en Budel-Dorplein. 
Volgend artikelWie maakt er een kunstwerk van de loskraan Landbouwbelang?