Steun voor Ospelse stichting Galgo Project

OSPEL – Op zondag 24 maart was het dan zover. Na lang wachten eindelijk de dag dat de Spaanse Galgo van Brigitte van familie Bakkerij Korsten aankwam. Vanuit Spanje met het transport over de weg kwamen weer vele geadopteerde honden aan deze dag bij de Ospelse stichting Galgo Project. En die van de familie Korsten was hier ook bij.

Bakkerij Korsten adopteert Spaanse Galgo 

Iedere aankomstdag is speciaal, hoe vaak de vrijwilligers van Galgo Project dit ook meemaken. Iedere aankomst is een nieuw begin voor heel veel fantastische viervoeters. Na een leven met veelal veel ellende, begint hier hun welverdiende echte ‘hondenleven’.

Dit tweede leven is te danken aan de vrijwilligers in Spanje en die van Galgo Project. En niet te vergeten alle adoptanten die het belang inzien van het adopteren van een ‘bestaande hond’.

Nu ook heel blij dat familie Korsten een Spaanse Galgo dé kans op een prachtig tweede leven wil bieden. Brigitte is ook gevallen voor het ras, het zachtaardige en intelligente karakter en de sierlijkheid in al zijn bewegingen. Ze was op slag verliefd bij het zien van de foto’s van haar Galgo!

Brigitte Korsten (L) en haar Galgo samen met Francis Weezenbeek (R), voorzitter van Galgo Project.

Als mensen interesse hebben in een Galgo, dan kunnen ze kijken op de website www.galgoproject.nl of op FaceBook onder Galgo Project. Vervolgens kan er bij interesse een mail of berichtje gestuurd worden. Daarna volgt er een eerste (telefonisch) contactmoment met de adoptant vanuit de stichting. Bij serieuze interesse en wederzijdse instemming kan de aanstaande adoptant een aanvraagformulier invullen. Hierna volgt een huisbezoek. Het kan immers voorkomen dat de stichting de Galgo van uw keuze niet passend vindt in uw leef/-woonsituatie. Of dat er aanpassingen nodig zijn waar zij advies over geven en/of voorwaarden stellen om de adoptie goed te laten slagen.

En mocht het blijken dat een Galgo voor u misschien niet de geschikte kameraad is? Dan zitten er nog vele andere hondenrassen in het asiel in Spanje die ook graag geadopteerd willen worden. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht op de FaceBook pagina van Little Project of stuur hen een berichtje. Met ruim 300 honden in het Spaanse asiel dat Galgo Project ondersteunt, is er altijd wel een match!

Een hond uit het buitenland adopteren is een prachtig gebaar, toch dient u zich heel bewust te zijn van hun verleden. Vandaar dat een huisbezoek en grondige voorbereiding vanuit adoptant en stichting noodzakelijk zijn.

Galgo Project doet er alles aan om de match van zowel hond als baas perfect met elkaar af te stemmen. Een goede voorbereiding en weloverwogen besluit vanuit adoptant en stichting zijn erg belangrijk, daar er nooit enkel vanuit emotie besloten mag worden. Alles in het belang van de honden, zij hebben immers al genoeg meegemaakt!

Brigitte Korsten is heel blij met het uitgebreide traject alvorens zij haar Galgo in haar armen mocht sluiten. “Je wilt immers goed voorbereid zijn en hebt vaak veel vragen. Vanuit Galgo Project ben ik super goed begeleid. Wij zijn nu intens gelukkig met onze prachtige Spaanse schoonheid!”

Stichting Galgo Project bedankt nogmaals Brigitte van Bakkerij Korsten voor hun prachtige gebaar om een Galgo een tweede leven te bieden. En natuurlijk heeft de vlaai heerlijk gesmaakt tijdens de aankomstdag!

Is uw interesse ook gewekt? Bezoek hun website of FaceBook pagina’s eens. Vragen stellen mag altijd en wellicht vindt u het leuk om eens een aankomst bij deze Ospelse stichting mee te maken!

De koffie en thee staat voor u klaar! Misschien wel met een heerlijk stukje vlaai van Bakkerij Korsten aldaar.

Lees ook:

Ospelse stichting redt afgedankte honden in Spanje