Recept van de week: biefstuk stroganoff

Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Hoofdgerecht


Gerecht voor 4 personen


45 minuten bereidingstijd


Recept van Els Meusen-Verheggen

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 2 uien
  • 1½  rode paprika in kleine blokjes
  • 1 eetlepel wodka
  • 1/8 liter sherry medium dry
  • 1 theelepel sambal
  • Ketjap Manis
  • Worcestersaus
  • 1 groot blik tomatenpuree
  • 1/8 liter crème fraîche
  • Peper en zout

Bereiding

Fruit de uien en blus af met de wodka. Bak de champignons in een aparte pan en blus af met de sherry. Voeg de uien en de paprika toe. Voeg eveneens de sambal, ketjap en worcestersaus naar smaak toe. Bestrooi met peper en zout.
Laat het geheel sudderen tot de paprika gaar is.
Bak de biefstuk rosé. Haal de biefstuk uit de pan en laat deze rusten in aluminiumfolie.
Voeg de tomatenpuree toe aan het groentemengsel. Leng aan met een beetje jus van het vlees. Laat sudderen en voeg eventueel sherry naar smaak toe. Werk de saus af met de crème fraîche op laag vuur en laat langzaam warm worden.
Trancheer de biefstuk en serveer de saus eroverheen.

Wijntip van Ingrid!

[wie_is_ingrid]

Pago oak aged
Deze stoere paarse blend van Tempranillo, Merlot, en Shiraz is dieprood, met geuren van cassis, kersen en zwart fruit en een hint van vanille door de houtlagering van vier maanden. Een wijn met een zeer volle smaak en een lekkere volle, lange afdronk

[vc_btn title=”Meer over deze wijn” i_type=”typicons” i_icon_typicons=”typcn typcn-wine” css_animation=”left-to-right” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwijnhuisweert-online.nl%2Fpago-de-cirsus-oak-aged-navarra||target:%20_blank|”]

Even voorstellen

Naam Els Meusen-Verheggen
Beroep Zelfstandig ondernemer
Geboren Op 17 december 1961 te Weert
Woont In Weert
Ouders Harrie Verheggen en Mia Verheggen- Dirckx
Getrouwd met William Meusen
Bijzondere man Preens William in 2000
Houdt van Toto, haar spierwitte langharige Maltezer
Krijgt op bezoek Gewone vogels, bijzondere vogels en paradijsvogels
Was Schoonheidsspecialiste
Is gek op Duitsland en Duitse mensen
Trots op Haar schoonmoeder Els Meusen en Bruidshuis Meusen
Lust geen Vis en kaas
Heeft Veel tips

Gek op witte jurken, witte bloemen
witte honden en witte bonen

Favoriete gerecht “Dit gerecht stond vroeger op de kaart bij Hotel Juliana. Het recept heeft mijn man William gekregen van Mat Bos. Mat Bos was namelijk de neef van mijn schoonmoeder Els Meusen. Als wij visite krijgen, maken wij meestal Biefstuk Stroganoff. Niet omdat wij dat zo graag willen, maar omdat onze visite dit op voorhand bij ons bestelt.”
In memoriam schoonmoeder “Ik ben mijn schoonmoeder Els Meusen erg dankbaar dat ik haar bruidshuis heb mogen overnemen. Mijn schoonmoeder en ik hebben veel gemeen. Wij hebben dezelfde voornaam en na mijn huwelijk ook dezelfde achternaam. Wij hebben hetzelfde beroep. Wij zijn gek op witte bloemen en houden allebei heel veel van William en Gerlou.”
Mooi maar niet handig “Ons servies is van Versace. Wij hebben de lijn Medusa. Medusa, komt uit de “Rosenthal meets Versace” collectie. De eye-catcher van dit servies is het goudkleurige hoofd van Medusa, dat omlijst is met Baroque versieringen. Het fijne ontwerp in helder rood, kostbaar goud en diep zwart geven het hoofd van Medusa een kleurrijke en elegante omlijsting. Medusa is gemaakt van porselein en is door het gouden decor, te weten bladgoud, niet geschikt voor de magnetron, vaatwasmachine of dagelijks gebruik. Ontzettend mooi maar niet handig.”
Bijzondere klanten “In de winkel krijg ik bijzondere bezoekers. Zo vroeg ooit een travestiet aan mij of hij een bruidsjurk mocht passen. Uiteraard heb ik deze wens in vervulling laten gaan. Daarnaast kopen ook mannen bij mij een bruidsjurk voor hun toekomstige buitenlandse bruid. Ik moet dan de bruidsjurk aantrekken en bij navraag blijken deze toekomstige bruiden altijd exact dezelfde maat te hebben als ik. Wat ik eigenlijk apart vind, dat ik in al die jaren maar één lesbisch echtpaar als klant heb gehad.”
Florence Nightingale “Ik ben gek op vogels. Ik heb een vijf sterren hotel voor vogels. Mijn tuin is een oase van rust. Ik heb altijd plaats en net zoals in de winkel is iedereen welkom. Mijn gasten zijn zeer verschillend dus serveer ik verschillende maaltijden. Hierbij moet je denken aan fruit, broodkruimels, vetbolletjes of vruchtenpindakaas. Ze krijgen twee keer per dag schoon water en het bad staat altijd klaar.”
Hoe heurt ’t eigenlijk “Iedereen zou het boek ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ van Reinildis van Ditzhuyzen moeten lezen. Vroeger werd er bijvoorbeeld meer aandacht besteed aan kleding dan nu. Nu zie je eigenlijk geen verschil meer of iemand naar het werk gaat of naar een feest. Mij valt in restaurants op dat de tafelmanieren in de vergetelheid raken. Ik irriteer mij aan mensen die op onappetijtelijke wijze eten naar binnen schrokken, mensen die eten en praten tegelijk en mensen die voorovergebogen met hun armen rond hun bord hangen.”
Prachtig Land “Wij gaan vaak en graag naar Duitsland. In Duitsland heb je mooie winkels en mooie restaurants, maar bovenal zijn de mensen erg vriendelijk. Wij gaan sowieso twee keer per maand naar Düsseldorf. Andere steden die wij meerdere keren per jaar graag bezoeken zijn Berlijn en Bergisch Gladbach.”
Het beste restaurant van Duitsland “Waar William en ik helemaal tot rust komen is bij Althoff Grandhotel Schloss Bensberg in Bergisch Gladbach. Niet alleen het hotel is fantastisch, maar ook de keuken. In dit hotel laten wij ons graag verwennen door restaurant Vendôme. De chef Joachim Wissler heeft dit restaurant naar de top gekookt. Restaurant Vendôme staat namelijk al jaren in The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks de Franse naam krijg je bij Vendôme geen Franse gerechten. Joachim Wisslers restaurant vertegenwoordigt juist de nieuwe Duitse keuken. Duitse ingrediënten en tradities voeren hier de boventoon en in de wijnkelder liggen meer dan 900 verschillende wijnen.”
Handige kooktip “Geen boodschappen doen, dan hoef je ook niet te koken.”
Onmisbaar “Onmisbaar in huis is glassex. Ik heb heel veel glazen tafels in huis staan. Geen dag zonder glassex.”

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 47: Aoj Wieërtenare
Volgend artikelHeylen Group verwacht dit jaar start bouw logistieke campus in Weert