Kiosk en schaakspel op cultuurplein St. Raphaëlpad Weert

WEERT – Op het cultuurplein tussen de bomen aan het Sint Raphaëlpad is een kiosk geplaatst. Die wordt op woensdag 17 april officieel geopend. De kiosk kan als podium worden gebruikt en is beschikbaar voor organisaties die een activiteit op het Sint Raphaëlpad organiseren. Op de vloer van de kiosk is een schaakbord aangebracht waarmee met grote schaakstukken kan worden gespeeld.

Deze kiosk is een verdere stap in de ontwikkeling van het Sint Raphaëlpad als cultuurplein. Ook het RICK en het Theater de Huiskamer zijn gehuisvest aan het Sint Raphaëlpad.

Foto: Theater de Huiskamer

Schaken
Wie gebruik wil maken van de kiosk voor een activiteit of wil schaken dient contact op te nemen met Theater de Huiskamer. Op de zijkant van de kiosk staan twee spreuken. Een van Albert Camus, de ander van Freek de Jonge. ‘Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst zijn.’ (Camus) en ‘Het mooiste overkomt je, het minste is bedacht.’ (Freek de Jonge)

Versterking stadshart
In de binnenstad draait het steeds meer om het samenspel van diverse functies zoals winkels, cultuur, horeca en evenementen. Verblijf en vertier wordt steeds belangrijker in relatie tot alleen het winkelen. Dat is onderdeel van het programma voor de versterking van het stadshart en het convenant dat met de provincie Limburg is overeengekomen. Het plaatsen van een kiosk maakt deel uit van dit programma en wordt daar ook grotendeels uit betaald.

Opbouw kiosk St. Raphaëlpad

Vanochtend wordt een begin gemaakt aan de opbouw van de kiosk op het St. Raphaëlpad. Woensdag om 16.00 uur wordt de kiosk geopend!

Geplaatst door Gemeente Weert op Zondag 14 april 2019