Halve finaleplaatsen veilig voor Tensor heren 1e divisie instap

Alle Tensor heren 1e divisie instap door naar de halve finale

WEERT/ENSCHEDE – Zondag 14 april was het zover, de 2e kwalificatiewedstrijd voor de turners uit de 1e en 2e divisie werd gehouden in Enschede. Deze wedstrijden waren in de Diekmanhal in Enschede. Onderstaande Tensor heren mochten naar Enschede afreizen en de strijd aan te gaan voor een plekje in deze landelijke NK cyclus.
1e divisie instap, Milan Beek  en Niels Boelens en Stan Smits van Waesbergh.
2e divisie junior I, Coen Gielen en Rik Kneepkens.
2e divisie Senior, Xander Koole.
1e divisie senior, Don Lamers en Jasper Versantvoort.

Halve finale tickets voor alle instap 1e divisie
Deze tweede kwalificatieronde was voor Stan en Niels niet zo heel erg spannend meer. Dit kwam doordat zij hele sterke eerste kwalificatiewedstrijd hadden geturnd en dus al vrijwel zeker waren van een plekje in de halve finale. Doel was het netjes afwerken en uitwerken van de oefeningen. Voor Milan was het spannender, hij moest nog echt gaan strijden voor zijn plekje.
Bij het eerste toestel, voltige, waren de mannen nog niet helemaal wakker, het begon allemaal wat stroefjes waardoor de oefening niet helemaal soepel verliep.
Hierdoor wakker geschud gingen de jongens door naar de ringen. Daar werd gelukkig weer mooi en strak geturnd. Het inhalen van de verloren punten was begonnen.
Op sprong waren de salto’s hoog en de overslagen strak. Op brug had Niels de hoogste dagscore van iedereen. Op rekstok haalde Stan zijn beste resultaat en voor Milan was dat op vloer.
Vervolgens was nog alleen de uitslag nog spannend. Niels had zo netjes geturnd dat hij 3e was en dus een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Stan was ook door en Milan heeft zich verdienstelijk ook voor de halve finale weten te plaatsen. Alle heren 1e divisie instap zijn door naar de halve finale op 12 mei in Waalwijk.

 Op naar de laatste kans
Voor Coen, Rik en Xander was het de tweede van drie plaatsingswedstrijden. In deze tweede wedstrijd was het doel vooruitgang te laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd.
Voor Coen verliep de wedstrijd heel netjes. Alle oefeningen werden keurig geturnd, zonder al te grote fouten. Coen liet een stijgende lijn zien. Hij verbeterde hiermee de score van zijn vorige wedstrijd en was tevreden met dit resultaat.
Helaas stagneerde Rik in zijn stijgende lijn. Diverse kleine foutjes zorgden ervoor dat hij op vrijwel gelijk niveau bleef hangen. Gelukkig rest er nog een kwalificatiewedstrijd waarin hij zich kan herpakken. Op naar de laatste kwalificatiewedstrijd wat tevens de laatste kans op plaatsing voor de finale is.

Xander zit in een zoektocht naar de juiste vorm. Hopelijk zou dit de verlossende wedstrijd worden waarin hij gewoon weer eens lekker zou kunnen turnen. Helaas zat toch nog de spanning de inspanning teveel in het vaarwater. Lichtpunt was wel dat hij mooie overall 4e score op vloer behaalde. Ook voor Xander is er nog een kwalificatiewedstrijd te gaan, dus op naar de laatste kans.

Senioren laten mooie oefeningen zien.
Als laatste mochten de grote heren Jasper en Don hun opwachting maken. De heren lieten zich van hun beste kant zien en lieten hele mooie oefeningen zien. Don had helaas last van een blessure en moest de sprong aan zich voorbij laten gaan. Voor hem waren de eindkansen voor een hoge notering in deze kwalificatiewedstrijd verkeken. Jasper ging echter geconcentreerd door en liet mooie reeksen zien. Dit werd op het einde beloont met een mooie 5e plaats.
Ook de senioren hebben nog een laatste kans tot plaatsing op 12 mei in Waalwijk.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelHuldiging vijf kampioensteam bij VC Fortutas
Volgend artikelDagkrabbel 106/365