Hockey: Dames winnen dik (0-5) van Veghel

VEGHEL | WEERT – Gisteren speelden de dames van Weert uit tegen Geel-Zwart dames 1 uit Veghel. Na zeventig minuten spelen stond er 0-5 op het scorebord. De drie punten gingen mee naar Weert.

In de eerste helft was Weert direct de bovenliggende ploeg. Er werd veel druk gezet op het team uit Veghel, waardoor zij niet verder dan de middellijn kwamen. Na ruim een kwartier spelen wist Cis Ypelaar via de achterlijn de cirkel binnen te rennen. Waar iedereen dacht dat ze de bal voor zou geven, zette Ypelaar de keeper met een kleine beweging op het verkeerde been en duwde ze de bal zelf de goal in: 0-1. De dames van Weert wilden meer en gingen opzoek naar de 0-2. Die kwam enkele minuten later. Er werd een strafcorner geforceerd, maar de keeper had de bal in eerste instantie. Zoë  Dujardin wist de bal te pakken en haalde in de rebound met haar backhand uit, waardoor de 0-2 een feit was. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd er extra druk gezet. Die 0-3 moest snel komen, zodat de wedstrijd definitief gespeeld was. Toch duurde het even voordat het doelpunt daadwerkelijk werd gemaakt. Babs Kessels kreeg de bal in de cirkel en wist met een hoge push op goal de bal in het doel te krijgen. De 0-3 stond op het bord, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Wat volgde waren vijftien rommelige minuten waarbij het spel op en neer ging. Weert was nog steeds de bovenliggende partij, maar Geel-Zwart wist er een paar keer gevaarlijk uit te komen. In de laatste tien minuten wist Weert de 0-4 (velddoelpunt) en de 0-5 (strafbal) nog te maken.

Weert nam zo drie punten mee naar huis en kreeg te horen dat de nummer twee had verloren, waardoor de afstand tot de nummer twee Des en nummer 3 Rosmalen nu vier en vijf punten is.

De volgende wedstrijd is i.v.m. Pasen en meivakantie pas op 5 mei. Dan spelen de dames om 12:45  thuis tegen Venlo.

Vorig artikelHockey: Weert morst punten in Veghel