Geslaagde Daag van ’t Vastelaovesleedje in Weert

WEERT – Zo’n 75 mensen bezochten zaterdag 13 april 2019 de Daag van ’t Vastelaovesleedje in Weert.

Deze studiedag vond plaats in Theater De Huiskamer en het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie in Weert en was bedoeld voor schrijvers, componisten én artiesten die zich bezig houden (of willen beginnen) met het schrijven, componeren en zingen van vastelaovesleedjes voor het LVK, TVK, KVL en andere lokale en bovenlokale vastelaovesleedjeskonkoersen in onze provincie.

Liedjesmakers die op zoek zijn naar hulp, tips en adviezen kunnen tijdens de studiedag workshops volgen van ervaren liedjesmakers zoals Frans Pollux, Mark van Mullekom, Bas Keltjens en Marijke Gijsen. Lilian van Eijs en Thei Wessels gaan specifiek in op het maken van jeugdliedjes. En Niek Dirkx en Paul-Jean Jessen geven tips die je kunt gebruiken tijdens een studio-opname. Ook de ervaren opnameleider Joep Servais zal zijn visie geven op een goede voorbereiding van een muziek-opname. Deelnemers krijgen verder de kans om zonder pottenkijkers via een speeddate één op één conceptteksten en composities voor te leggen aan deskundigen zoals Bart Storcken, Ronald Moonen, Guus Steinen en Marc Hermans. Behalve creatieve hulp bij het maken van liedjes krijgen deelnemers tijdens de workshops ook adviezen en tips over podiumpresentatie en houding op de bühne van actrice Kiki van Aubel.

 

Vorig artikelWeert stad in het groen – 104/365
Volgend artikelOpen dag recreatiegebied de IJzeren Man