Werk in uitvoering: afsluiting Roertunnel A73 voor onderhoud

De Roertunnel. Foto: Wikipedia

ROERMOND – Aanstaande vrijdag 12 april 2019 vindt regulier onderhoud plaats aan de Roertunnel. Vanaf 20.00 uur zijn beide tunnelbuizen gesloten voor alle verkeer. Omleidingen worden zoals gebruikelijk aangegeven middels bebording. De Swalmentunnel blijft open voor alle verkeer.

Afwijkende sluitingstijden
De onderhoudssluiting van 12 op 13 april 2019 is anders dan normaal. Beide buizen worden gesloten om 20.00 uur. De tunnelbuis van Zuid naar Noord wordt op 13 april 2019 al rond 01.00 uur geopend voor verkeer. De tunnelbuis van Noord naar Zuid blijft gesloten in verband met het uitvoeren van deformatiemetingen tot 13 april 2019 circa 09.00 uur. Nemen de werkzaamheden minder lang in beslag? Dan wordt de tunnelbuis eerder geopend.

Extra onderhoudssluiting
In de avond/nacht van 13 op 14 april 2019 wordt de tunnelbuis van Noord naar Zuid van de Roertunnel in verband met het uitvoeren van deformatiemetingen gesloten. De starttijd van de onderhoudssluiting is om 20.00 uur. De verwachte opening is rond 09.00 uur. De tunnelbuis van Zuid naar Noord en ook de Swalmentunnel blijven open voor alle verkeer.

Het doorgaande verkeer wordt regionaal omgeleid via de N273 (Napoleonsbaan) en lokaal via de N271. De omleidingsroutes worden aangegeven met informatieborden langs de weg. De verkeershinder is naar verwachting beperkt.

Vorig artikelWeert heeft het bomenregister geactualiseerd
Volgend artikelWeert stad in het groen – 100/365