Controle hondenbelasting van start in Leudal

LEUDAL – Begin mei 2019 gaan controleurs in de gemeente Leudal huis-aan-huis controleren op het bezit van honden.

Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren. Inwoners kunnen daarnaar vragen.

Belastingplichtig
Ieder die één of meer honden houdt is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag.

Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Is de bewoner niet thuis als de controleur aanbelt dan laat deze een brief met informatie over de hondenbelasting op het adres achter. Burgers zijn verplicht aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan kan ambtshalve een aanslag hondenbelasting worden opgelegd.

Aangeven
BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer hond(en) niet hebben aangegeven, dit zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

Vorig artikelTweede editie Daag van ’t Vastelaovesleedje in Weert
Volgend artikelWeert heeft het bomenregister geactualiseerd