Expositie “The Art of Ambush” van Arte Colder in ArtSpaceRotterdam

ROTTERDAM | WEERT – Op zaterdag 6 april werd de expositie “The Art of Ambush” van Arte Colder geopend in het ArtSpaceRotterdam. De in Weert woonachtige beeldend kunstenaar Arte Colder (1985) toont in ArtSpaceRotterdam installaties, collages en tekeningen die in het afgelopen jaar zijn ontstaan in zijn studio.

Naar aanleiding van het zien van de indringende 10-delige documentaire ‘The Vietnam war’ van Ken Burns en Lynn Novick ontstond bij de kunstenaar de drang om zich te verdiepen in deze complexe materie.

The Art of Ambush
Daar waar hij zich eerder al bezig hield met maatschappelijke thema’s zoals het spanningsveld tussen mens en machine en wat recenter gender identiteit, focust hij zich nu vooral op deze bizarre, maar tegelijkertijd intrigerende oorlog.
Nooit eerder in de geschiedenis waren de contrasten en de verdeeldheid zo groot als bij de militaire inmenging van Amerika in Vietnam.
Veel elementen in zijn recente werken verwijzen op symbolische wijze naar de maatschappelijke spagaat waarin deze slepende oorlog zich afspeelde. Dat doet Colder bijvoorbeeld door middel van het terugkerend gebruik van de kleur oranje. Wat een directe verwijzing is naar Agent Orange, de codenaam voor het zeer giftige ontbladeringsmiddel dat massaal is ingezet in het dichtbegroeide Vietnam. Tegelijkertijd is het ook de kleur die in vele culturen symbool staat voor vruchtbaarheid, vitaliteit en genezing.

Het intercontinentale conflict is een ‘pivotal moment in history‘ geweest en heeft allerlei revoluties, bewegingen en tegenbewegingen in gang gezet. Anno 2019 is de koude oorlog weer dichterbij dan ooit, en dat maakt zijn huidige thematiek in meerdere opzichten zeer actueel.

Art Space Rotterdam
www.artspacerotterdam.nl
Schietbaanstraat 12 te Rotterdam
Vanaf 6 april tot 11 mei

Openingstijden:
Vrijdag 12.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 13.00 tot 17.30 uur

Website kunstenaar :
http://www.artecolder.com/

Instagram :
https://www.instagram.com/arte_colder/

Foto’s: Facebook Arte Colder

Vorig artikelOpnames voor documentaire ‘The Bronze Story’ het verhaal over Philippe de Montmorency
Volgend artikelGezocht: voorzitter en bestuursleden Dorpsraad Ospel