22ste ‘Eerste Hulp aan Drenkelingen’ wedstrijd Nederweert

NEDERWEERT – Reddingsbrigade Nederweert organiseert op maandag 22 april (2e Paasdag) van 12.00 tot 17.30 uur voor de 22ste keer haar jaarlijkse ‘Eerste Hulp aan Drenkelingen’-wedstrijd (EHaD).

Uit Nederland en België zullen reddingsbrigades de strijd aangaan met elkaar. Ze strijden op die dag tegen elkaar met hun kennen en kunnen in reddingstechnieken.

De EHaD-ploeg bestaat uit 4 personen, waarvan één leider, twee redders en één kantwerker. Deze ploegen strijden tegen elkaar in 2 rondes van elk 3 minuten. Tijdens deze rondes moeten ze een ongeval in het water zo goed mogelijk oplossen. Voor de wedstrijd hebben de deelnemende ploegen geen informatie betreffende de ongevallen. Als eerste komen de juniorploegen aan de beurt. Voor hen is de wedstrijd op sommige punten aangepast. Daarna zijn de seniorploegen aan de beurt. Alle ploegen krijgen na het omkleden net voor de aanvang van de wedstrijd een aantal vage, maar wel relevante aanwijzingen. Dan een fluitsignaal en de speelminuten gaan van start.

Het is dan de bedoeling dat:
• de slachtoffers uit het water worden gehaald,
• er medische hulp wordt toegepast,
• deskundige hulpdiensten worden gealarmeerd..

Bij het oplossen van het ongeval wordt op verschillende punten gejureerd, namelijk technisch en medisch. Er zijn prijzen voor de beste leider, de beste reanimatie en de beste ploeg.

Nieuwsgierig? U bent van harte welkom op de tribune van het Laco sportcentrum Nederweert! De tribune is vrij toegankelijk vanaf 12.00 uur

Vorig artikelVermist: 17-jarige Shaylah Luijten uit Weert
Volgend artikel‘CO2-heffing kan veel banen kosten in Limburg’