Hockey heren: Weert herpakt zich na nederlaag in derby

Archieffoto | Jeem Sportsphotography

WEERT – Na de kansloze 4-1 nederlaag vorige week tegen de Roermondse rivaal Concordia had Weert dit weekend iets recht te zetten. De Weertenaren herpakten zich door thuis met 5-3 van Geldrop te winnen.

Het duel opende spectaculair: Geldrop had binnen twee minuten namelijk de voorsprong gepakt en deze een minuut later weer uit handen gegeven. Weert leek echter nog steeds niet wakker geschud en liet Geldrop weer op voorsprong komen. Zo stond het na vijf minuten spelen al 1-2 voor de uit spelende ploeg.

De ploeg uit Brabant kon de wedstrijd niet verder naar zich toe te trekken en liet Weert gedurende de eerste helft in zijn spel komen. Een Weerter strafcorner werd in eerste instantie nog gekeerd door de Geldropse doelman, maar de invallende jeugdspeler Lucas van Moorsel stond op de juiste plek om zijn eerste seniorendoelpunt te maken. Nog voor rust benutte Daan Bekelaar opnieuw een strafcorner, waardoor Weert na een vermakelijke eerste helft met een 3-2 voorsprong kon gaan rusten.

Na de rust golfde het spel op en neer, Geldrop zocht de gelijkmaker en Weert probeerde hun voorsprong uit te bouwen. Geldrop had in eerste instantie het meeste succes met hun zoektocht: met een lange bal bereikten zij een spits die vanuit een moeilijke hoek doel trof. Weert beet van zich af en met nog een kwartier te spelen kwamen zij via Maurice van Lierop weer op voorsprong.

De slotfase was minstens zo spectaculair als de rest van de wedstrijd. Geldrop kreeg de 4-4 op een presenteerblaadje aangeboden na een eenvoudig gegeven strafbal, maar deze werd door de Geldropse spits op de paal geschoten. Ondanks dat dit buitenkansje niet werd benut, besloot Geldrop de druk op de Weerter verdediging nog verder op te voeren door hun keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Dit veldoverwicht resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het Weerter doel. Weert hield echter stand en met nog enkele minuten op de klok scoorde Sjors Kessels uit een snelle tegenaanval de bevrijdende 5-3 voor Weert.

Door deze overwinning komt Weert naast Geldrop op plek zes in het klassement. Volgende week staat er voor Weertenaren een uitwedstrijd op het op het programma tegen opnieuw een directe concurrent: tegenstander Geel-Zwart heeft één punt minder dan Weert.

Vorig artikelWedstrijdverslagen MEOS handbal
Volgend artikelHockey dames: voor het eerst dit seizoen in eigen huis puntenverlies