Hockey dames: voor het eerst dit seizoen in eigen huis puntenverlies

Archieffoto: www.ingeleenheerphotography.com

WEERT – De dames van Weert hebben gisteren voor het eerst in eigen huis punten laten liggen. Er werd gelijk gespeeld tegen de dames uit Rosmalen. Stand: 1-1

Rosmalen zakte vanaf het beginsignaal meteen helemaal terug op eigen helft. Weert wilde juist aanvallen en was opzoek naar de openingsgoal. Na tien minuten wist de ploeg een strafcorner te halen. Renske de Rouw stond op de kop van de cirkel en sloeg de bal hard richting het doel, maar een speelster van Rosmalen voorkwam een doelpunt door de bal met haar lichaam door het lichaam tegen te houden. Het was honderd procent een strafbal, echter gaf de scheidsrechter aan dat de bal op de hand kwam en gaf hem dus niet. De hele wedstrijd was het spelbeeld hetzelfde; Weert viel aan, Rosmalen hield ballen tegen. Toch kwam er een moment dat de bal werd ingeleverd en de Brabanders hun eerste en enige kans van de wedstrijd wisten te scoren: 0-1. Met deze stand gingen de teams de rust in.

De tweede helft was het wederom Weert die vooral op de helft van Rosmalen speelde. Er werden strafcorners gehaald, maar geen enkele ging erin. Tot Cis Ypelaar in de 60e minuut voor de 1-1 zorgde. Er waren nog negen minuten te gaan en de dames van Weert deden alles om de drie punten te halen, maar Rosmalen bleef met elf man in de cirkel staan. Na zeventig minuten spelen was de uitslag dan ook 1-1 en verloren de dames uit Weert twee punten.

Volgende week reizen de dames naar Veghel waar om 12:45 Geel-Zwart uit op het programma staat.

Vorig artikelHockey heren: Weert herpakt zich na nederlaag in derby
Volgend artikelGezocht: deelnemers voor onderzoek naar preventie hart-en vaatziekten bij patiënten met diabetes type 2