Heren 4e divisie staan hun mannetje in Oss

WEERT/OSS – Op zondag 7 april was er voor de heren uit de 4e divisie de tweede en tevens laatste plaatsingswedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Deze wedstrijden werden gehouden in Sporthal De Rusheuvel in Oss.

Finaleticket voor Tiën
In de ochtend mochten de jongens Martijn Nies, Tiën Taman, Mats Liplijn en Thijs van Mersbergen in actie komen bij de instap 4e divisie. Voor alle jongens begon de wedstrijd goed. Ze turnden een mooie vloer oefening gevolgd door voltige, ringen en sprong. Op het einde van de wedstrijd slopen er een paar foutjes in maar dat mocht de pret niet drukken. Met het enthousiasme en de inzet kunnen deze heren terug kijken op een mooie wedstrijd waarbij uiteindelijk Tiën 15e, Martijn 19e, Mats 22e en Thijs 27e werd. Nadat de resultaten van de twee kwalificatiewedstrijden opgeteld waren werd duidelijk dat Tiën een plekje in de finale heeft behaald.

Eremetaal en twee finale tickets voor pupillen
Daarna was het de beurt aan de pupillen 4e divisie Bas de Leuw, Luuk van Seggelen, Mike Boogers, Rens van Wijk, Simon Haanen  en Stan van Dijk om te laten zien wat ze konden. Een van de doelen was natuurlijk om te proberen hun goede resultaat van de vorige wedstrijd te evenaren. De spits werd afgebeten op het toestel ringen. Alle jongens lieten een goed uitgevoerde oefening zien. Ze waren zeer gefocust voor het volgende toestel sprong. Hierdoor werden er mooie streksalto’s en overslagen gesprongen. Op brug en rekstok werden deze lijnen doorgezet wat resulteerde in enkele hoge punten. Voor Simon was het moment aangebroken dat hij op vloer zijn volledige ‘plusoefening’ aan de jury kon laten zien. Het ging formidabel en leverde hem de hoogste score van iedereen op.
Het laatste toestel uit de serie van zes was de voltige. Het is bekend dat dit toestel vaak het moeilijkste toestel is voor de meeste jongens. Luuk stond hier anders in, hij wou proberen hier zijn volledige plusoefening te turnen. Helaas kwam zijn oefening niet helemaal uit de verf maar werd alsnog op de voltige de tweede beste. Al met al dus een prachtige wedstrijd die Tensor een zilveren plak en maar liefst 2 NK-tickets heeft opgeleverd voor de finale op 11 mei in Waalwijk.

Afscheid van het NK seizoen in stijl door jeugd
Als laatste mochten de jeugd heren Freek Driessen en Nordin van Mierlo aantreden. In de afgelopen maanden hebben deze twee mannen fantastische oefeningen samengesteld. In aanloop naar deze wedstrijd was hard gewerkt en dat was te zien in de uitvoeringen. De concurrentie had natuurlijk ook niet stilgezeten maar deze twee kanjers konden zich goed meten met de rest. Op het einde een mooie 10e plaats voor Freek en een 16e voor Nordin. Helaas kwam Freek 0,15 punten tekort voor een finaleplaats op het NK. Het NK seizoen eindigt hier voor deze heren, ze gaan deze ervaring zeker meenemen naar hun LK wedstrijd op 15 juni.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelGeslaagde gezongen Anglicaanse dienst in Paterskerk
Volgend artikelVermist: 17-jarige Shaylah Luijten uit Weert