Getuigen gezocht in onderzoek gewonde man Weert

WEERT – Het is zondagochtend 2 december rond 10.15 uur als een automobilist een bejaarde man nabij de kruising Graafschap Hornelaan, de Schuttebeemd met de Maria Wijngaard ziet liggen. Omstanders schieten de gewonde 90-jarige man uit Weert te hulp en waarschuwen de hulpdiensten. Enkele dagen later overlijdt de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Daarom roept de politie via flyers, posters en via de sociale media getuigen op zich te melden.

Door agenten is er zaterdag 6 april een stoepbord met een getuigenoproep geplaatst aan de Graafschap Hornelaan. Ook ontvangen buurtbewoners in de directe omgeving flyers, net als bezoekers van het tankstation aan de weg waar de man op zondagochtend 2 december is aangetroffen. Daarnaast worden via de sociale mediakanalen van de politie getuigen opgeroepen zich te melden en eventuele informatie te delen. Met deze actie hopen de politie en familie eindelijk duidelijkheid te krijgen op de vraag wat er is gebeurd.

Gewonde man
Het is zondagochtend 2 december 10.15 uur als een automobilist een bejaarde man op de Graafschap Hornelaan ter hoogte van de kruising met de Schuttebeemd en Maria Wijngaard ziet liggen. Omstanders schieten de gewonde man te hulp en waarschuwen de hulpdiensten. De 90-jarige man uit Weert wordt snel overgebracht naar het ziekenhuis dat vlakbij ligt. Hier blijken de verwondingen ernstiger dan aanvankelijk gedacht. De man overlijdt enkele dagen later alsnog.

Wat is er gebeurd?
De man was te voet onderweg via een voor hem gebruikelijke route vanuit huis via de Limburglaan en de Schuttebeemd verder naar het centrum van Weert. Hij droeg een donkerblauwe jas, hoed en had een paraplu bij zich die hij gebruikte als wandelstok. Uit technisch onderzoek en buurtonderzoek is nog niet duidelijk geworden wat er met de man is gebeurd.

Heeft u iets gezien?
Graag wil de politie duidelijkheid krijgen en doet daarom nogmaals een oproep voor getuigen die op zondag 2 december tussen 10.00 en 10.15 uur, de man hebben gezien op de kruising Graafschap Hornelaan, Schuttebeemd en Maria Wijngaard in Weert. Heeft u die betreffende zondag als weggebruiker misschien iets gezien dat belangrijk is voor het onderzoek naar de toedracht?

Mocht u informatie hebben die van belang kan zijn voor het lopende onderzoek, neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Ook kunt u via het onderstaande tipformulier digitaal uw informatie delen. Wilt u liever anoniem bellen, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. U kunt u tips ook delen op het politiebureau op de Kasteelsingel 99 in Weert.

Heeft u meer informatie?
Laat het ons weten via het tipformulier.

Vorig artikelDagkrabbel 95/365
Volgend artikelInschrijving open tweede editie Nederweerter kwis ‘NederWEET’