27e Wandeltocht “het Kruis” in Nederweert-Eind

NEDERWEERT-EIND – Op zondag 14 april 2019 houdt Wandelcomité Eendracht weer wandeltocht “Het Kruis” in en om Nederweert-Eind. Vanuit het startlokaal bij Zaal van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maesplein 1 kan men kiezen uit 5 verschillende afstanden die aan de hand van een gepijlde route gewandeld kunnen worden.

Wandeltocht “Het Kruis” voor de zevenentwintigste keer georganiseerd

Inschrijven is mogelijk van 7.30 tot 14u. voor de afstanden 7, 10 en 15 km. Van 7.30 – 12u. start de 20 km en van 7.30 tot 11 u. tenslotte start de 25 km. Het inschrijfgeld is conform de afspraken met de wandelbond. Voor 25 cent meer krijgen onze wandelaars ook nog een mooie sticker.

Nederweert-Eind is o.a. bekend van de vennen Sarsven en Banen. Het zijn Peelrestanten
met een hoge natuurwaarde. Vooral de aanwezige flora is bijzonder. Niet voor niets twee
natuurgebieden die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn. Schoorkuilen, Sarsven en Banen, alle drie van Limburgs Landschap, waren vroeger met elkaar verbonden. Nu nog worden ze
afgewisseld door landbouwgebieden die hier zijn ontstaan na turfwinning en
landbouwontginning.

Maar ook voert de tocht langs mooie plekjes in de Houtsberg, Leveroyse Bergen,
Wellenstein en de Mildert. Deze kleinschalige natuurgebieden waarvan het ontstaan
duizenden jaren terug gaat in de tijd vinden we de moeite waard om u te laten zien.
De schakels tussen dat alles vormen de bermen langs wegen, slootkanten en akkerranden.
Ze zijn over het algemeen prima begaanbaar en voor wandelaars prima verbindingszones.

In deze tijd van het jaar kan men er genieten van een grote variatie aan flora en fauna. Kortom, ideale ingrediënten voor deze lentetocht. Heel belangrijk is de verzorging onderweg; dat mag duidelijk zijn. Daarom besteden we ruim aandacht aan de controle- en verzorgingsposten. De deelnemers kunnen er gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en versnaperingen aangeboden. Op de laatste post bij de finish, kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van het verenigingsstempel van Wandelcomité Eendracht. U kunt hier ook onze sticker kopen tegen het vastgestelde tarief van de wandelbond. Start en finish is in Zaal van Nieuwenhoven op adres: Pastoor Maesplein 1, 6035 TE, Nederweert-Eind.

Wandeltocht “Het Kruis” wordt dit jaar alweer voor de zevenentwintigste keer georganiseerd. Ongeacht of u een geoefende wandelaar bent of niet, er is altijd wel een afstand die bij u past. Daarom heet Wandelcomité Eendracht u graag welkom op 14 april in Nederweert-Eind.

U vindt onze informatie ook op: https://efveeart.wixsite.com/wandeltochthetkruis

Vorig artikelNederweerts bedrijf helpt bij bouw Muur van Trump
Volgend artikelNienke Plas te zien in het Munttheater