Kersten Hulpmiddelenspecialist wint MVO-prijs

ROERMOND | WEERT -De winnaar van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019 is bekend: Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond. Kersten levert hulpmiddelen die gericht zijn op de zorg. Hulpmiddelen waardoor iemand weer regie over zijn of haar leven kan nemen.

Na een spannende eindstrijd tussen de drie finalisten Kersten Hulpmiddelenspecialist (Roermond), Adams Musical Instruments (Ittervoort) en Rijvers BV (Weert), werd Kersten op 1 april uitgeroepen tot de meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Midden-Limburg. De uitreiking vond plaats tijdens het Konnekt’os Voorjaarsevent in Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Mieke Wijnen, projectleider social return bij Kersten, nam de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Ton Hendriks (Aben & Slag). De eerste reactie: “Fantastisch! Wat een prachtige erkenning voor alles wat we doen”, aldus een enorm trotse Mieke Wijnen.

Spannende finale
Ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen, hebben oog voor People, Planet en Profit. Bij het Midden-Limburgse MVO-platform Konnekt’os ligt de focus vooral op inclusief ondernemen: kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dát was waarnaar de jury op zoek was tijdens de pitches van de halve finalisten. Het leverde Kersten Hulpmiddelenspecialist, Adams Musical Instruments en Rijvers BV (toeleverancier voor meubel- en projectindustrie) een plaats op in de finale op 1 april. Bij de drie ondernemingen werd vervolgens een bedrijfsfilm gemaakt, die tijdens de feestelijke avond werd getoond. Daarnaast werden de drie ondernemers in een panelgesprek live aan de tand gevoeld over hun beleid op het gebied van MVO en sociaal ondernemen. Alle drie de bedrijven timmeren op verschillende MVO-gebieden hard aan de weg en dat leverde een spannende finale op.

Winnaar
Kersten Hulpmiddelenspecialist mag de award mee naar huis nemen en verdient daarmee de titel Meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Midden-Limburg. Kersten levert hulpmiddelen, zoals scootmobiels, rolstoelen, bedden en rollators. Eén op de vijf medewerkers van Kersten heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Wie gemotiveerd is en wilskracht heeft, is welkom als werknemer. Het bedrijf heeft hart voor de klant, voor de maatschappij, voor het milieu en voor de eigen medewerkers. Konnekt’os feliciteert Kersten Hulpmiddelenspecialist van harte met deze overwinning!

De MVO-prijs Midden-Limburg is een initiatief van Konnekt’os; een businessnetwerk voor ondernemers die zich onderscheiden op het gebied van sociaal ondernemen. Met de MVO-prijs wil Konnekt’os iedere twee jaar ondernemers belonen voor hun voortrekkersrol als inspirator voor andere bedrijven en koplopers in het zonnetje zetten. De vorige editie van de verkiezing werd gewonnen door Happy Ei in Nederweert. De prijs leverde het bedrijf veel publiciteit, aandacht en bedrijfstrots op.

Vorig artikel1944 – de afdeling ‘waterwerkhout’ van houthandel Jac Coppen
Volgend artikelScholieren beleven samen het plezier van sporten in Venlo