Mooie persoonlijke resultaten voor Tensor heren

Leonard in Purmerend

WEERT/PURMEREND – Afgelopen weekend mochten de heren van Tensor afreizen naar Purmerend. Op zaterdag 30 maart turnde Leonard Buchnitzki zijn kwartfinale. Roel Geerlings en Thijn van der Heijden turnden hun tweede kwalificatiewedstrijd. Op zondag 31 maart waren Jonah Franzen en Kay Driessen aan de beurt voor alweer hun derde en laatste kwalificatiewedstrijd. Deze wedstrijden werden gehouden in Sportcomplex de Beuk in Purmerend.

Tevreden met resultaat
Op zaterdagmorgen mocht Leonard zijn kwartfinale turnen bij de pupillen 3e divisie. Vooraf was de spanning bij hem te voelen, de grote zaal, de vele jongens, wat een indrukken. Afgelopen twee jaar had hij al de bondsfinale mogen turnen bij de 4e divisie en nu een stap hoger in de kwartfinale 3e divisie. Dat is natuurlijk even wennen maar gelukkig liet hij zich niet gek maken. Leonard mocht de wedstrijd beginnen op vloer, hier turnde hij een mooie oefening. Zichtbaar tevreden ging hij op weg naar de volgende toestellen. Op ringen en sprong lukte alles ook goed, zijn twee favoriete toestellen moesten nog komen. Op brug ging hij met veel energie voor zijn kip en die lukte. Rekstok ging ook super goed hij behaalde een mooie met nog een 0,5 punt bonus. Hartstikke tevreden over zijn wedstrijd werd hij uiteindelijk 21e.

Beide 1e divisie pupillen geplaatst
In de middag turnden de 1e divisie pupillen Roel en Thijn hun tweede kwalificatiewedstrijd.
De wedstrijd begon niet helemaal vloeiend op rekstok. Thijn had net te weinig vaart om zijn slinger te maken en Roel bezeerde zich met zijn driekwart reus. Na deze valse start ging gewoon de schouders eronder en turnden beide heren op vloer twee mooie oefeningen. Op de andere toestellen lukte ook alles veel beter dan in de vorige wedstrijd.  Hoogtepunten waren de anderhalve schroef op sprong van Thijn  en een super mooie brugoefening van Roel. Beide heren zijn door naar de halve finale op 11 mei in Waalwijk.

Toestelfinale sprong
Alhoewel de kaarten in de eerste twee kwalificatiewedstrijden al geschut waren, en het al duidelijk was dat een allround-finaleplaats er niet meer in zat voor de 2e divisie jeugd heren Kay en Jonah, waren zij toch zeer gemotiveerd om nog een keer een mooie wedstrijd neer te gaan zetten. Zij begonnen beiden erg sterk op vloer met voor Kay zijn beste seizoen score. Vervolgens werd deze lijn doorgezet in de resterende oefeningen. Op voltige werden hier de persoonlijke scores nog eens aangescherpt. In het eindresultaat behaalde Jonah een 7e plaats en Kay de 12e wat voor beiden heren hun beste seizoen klassering is.
Na de wedstrijd bij het bestuderen van de uitslagen was er nog een leuke verrassing, Kay is geplaatst voor de NK toestelfinale sprong op 26 mei in Alkmaar.

Het was weer een heel mooi weekend waarin de Tensor Turners hun beste oefeningen hebben laten zien. Iedereen ging met een tevreden gevoel weer richting Weert. Daar gaan de heren de trainingen weer oppakken en hard werken richting de volgende wedstrijd.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelDagkrabbel 91/365
Volgend artikelVerslag laatste, beslissende verenigingscompetitie seizoen ZPC