Hockey: Roermond wint streekderby van Weert

archieffoto | Jeem Sportsphotography

ROERMOND | WEERT – De hockeyers van Weert hebben afgelopen zondag verloren van streekrivaal Concordia. Waar Weert in september thuis nog met 4-3 van de ploeg uit Roermond wist te winnen, was het nu Concordia dat Weert met 4-1 naar huis stuurde.

De ploeg uit Roermond startte overtuigend aan het duel en kwam al binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong nadat de bal niet goed weggewerkt werd uit de Weerter cirkel. Na deze vroege voorsprong kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar de doelverdedigers aan beide kanten van het veld voorkwamen dat er voor rust nog gescoord werd.

In de tweede helft ging Weert op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam het niet tot grote kansen. Concordia verdedigde met overtuiging en sloeg halverwege de tweede helft toe op het moment dat Weert door een groene kaart met een man minder op het veld stond. Ondanks het ondertal bleef de ploeg uit Weert druk naar voren uitoefenen. Dit werd genadeloos afgestraft door een Roermondse tegenaanval. Met twee passes zetten zij een spits vrij voor de keeper en scoorden ze de 2-0. Een paar minuten later breidde Concordia hun voorsprong uit naar 3-0 door een strafcorner te benutten.

Pas in de laatste vijf minuten deed Weert iets terug door de 3-1 te scoren via een strafcorner. Tevergeefs probeerden zij in deze slotfase nog iets te forceren, maar de daaropvolgende kansen en strafcorners werden niet benut. Concordia bepaalde tot slot de eindstand op 4-1 door in de laatste minuut nog te scoren. Door deze overwinning komt Concordia op gelijke hoogte met Weert in de competitie tussenstand.

Volgende week krijgt Weert de hockeyers uit Geldrop op bezoek, Concordia speelt een uitwedstrijd in Veldhoven.

Vorig artikelWatertappunten in gemeente Weert weer aangesloten
Volgend artikelHockey: Dames Weert winnen van Asten