Hockey: Dames Weert winnen van Asten

Archieffoto | Jeem Sportsphotography

ASTEN | WEERT – De dames van Weert speelden gisteren tegen Asten dames 1 hun eerste uitwedstrijd na de winterstop. Uitslag na zeventig minuten: 2-3 in het voordeel van Weert.

Het eerste kwartier waren de Weerter dames nog niet helemaal wakker. Hoewel Weert vanaf het begin de wedstrijd qua spel domineerde, was het de ploeg uit Asten die na een uitbraak de 1-0 wist te maken. Weert leek wakker geschud, want  direct na de openingsgoal ontstond er een grote kans om de 1-1 op het bord te zetten. Na de 1-0 voerde Weert  de druk meer op wat er voor zorgde dat Cis Ypelaar de bal kon afpakken, de cirkel kon bereiken om vervolgens hard uit te halen: 1-1. Enkele minuten later was het wederom Cis Ypelaar die scoorde. Na een mooie pass van Jasmina Smolenaars draaide Ypelaar weg uit de rug van haar tegenstander waarna ze de bal achter de keeper wist te plaatsen. Met een 1-2 tussenstand gingen de teams de rust in.

De tweede helft gingen de dames van Weert opzoek naar het derde doelpunt. Na een kwartier spelen was het Lotte van Hout die de bal de goal in pushte. 1-3. Het was wachten op de 1-4, maar die kwam er niet. Daarentegen wist Asten vijf minuten voor tijd nog de 2-3 te maken. Weert won de wedstrijd en nam de drie punten mee naar huis.

Volgende week staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan komt Rosmalen dames 1 op bezoek, de nieuwe nummer twee.