Word jij Junior Molenaar

WEERT – Wie wordt Junior Molenaar op Annamolen van Keent. Heb je belangstelling voor techniek? Heb je interesse in weer en wind, wolken en regen of interesseer je je voor erfgoed en oude gebrouwen, ambachten en tradities? En vind je een  molen interessant? Dan is Junior Molenaar op de Sint Annamolen, Molen van Keent misschien wel wat voor jou.

Ben je 8 jaar of ouder en woon je binnen Kempen~Broek dan kun je meedoen. Als Junior Molenaar maak je op een speciale manier kennis met de windmolen en met het werken met de windmolen. Net zoals Guus, Quinn en Stef uit Altweerterheide die in 2018 Junior Molenaar werden. Guus vertelt: “Het werken boven in de molen is gaaf en het opzeilen en afzeilen vind ik het leukst. Guus wil ook leeftijdgenoten in de molen rondleiden. Zij kameraad Quinn noemt de molen: ‘een leuke plek om heel veel over te leren’.  Plezier hebben ze ook volop samen bij het malen met de kweern.

Zondag 7 april organiseren de molenaars van de Sint Annamolen Bocholterweg / Keenterstraat) een speciale Molenzondagmiddag waarbij iedereen meer aan de weet kan komen over Junior Molenaars. Kinderen kunnen zich die zondagmiddag aanmelden. Het project Junior Molenaar 2019 start woensdag 10 april op de Sint Annamolen.

De Junior Molenaars gaan samen met de molenaars en molengidsen van de Sint Annamolen aan de slag. Iedere 2e woensdagmiddag van de maand is het molenmiddag voor de aspirant Junior Molenaars.

Aan het eind van het jaar heeft de molen nog maar weinig geheimen.  Jullie hebben geleerd over de molen maar ook over weer en wind, wolken en regen, over draaien en malen, graan, gezonde voeding en duurzaamheid, hergebruik en biodiversiteit. Maar ook de geschiedenis van de molen komt aan de orde. En we gaan, als het lukt, ook samen eens op andere molens kijken.

Wie belangstelling heeft kan een van de komende zaterdagen, de molen is dan vanaf 11 uur open, of zondag 7 april vanaf 14 uur naar de molen komen.  Nu reeds aanmelden kan ook online via https://annamolencom.wordpress.com/jonge-molenaar/junior-molendiploma/

 

Vorig artikelDagkrabbel 88/365
Volgend artikelWeertenaar Maurice van Lierop winnaar Auping doelpunt van de week