Resy Cillekens van Milorho Travel: de ontroerende schoonheid van Afrika

Resy Cillekens van Milorho Travel Fotografie: Irene van Wel

Oog in oog staan met berggorilla’s, op de savanne speuren naar leeuwen en raften op de Nijl. Milorho Travel is gespecialiseerd in het organiseren van onvergetelijke safari reizen naar Afrika en Sri Lanka. Eigenaresse Resy Cillekens uit Weert heeft 34 jaar ervaring en beschikt over een ongekende expertise. Aan de hand van een uitgebreid gesprek maakt ze een persoonlijk reisplan: van vervoer en accommodaties tot activiteiten en romantische diners onder de sterrenhemel. Elke reis is uniek en tot in de details afgestemd op de dromen en wensen van de klant.

Door Wesley Hegge

Ze herinnert het zich als de dag van gisteren, de eerste keer het vliegtuig uitstappen in Kenia: “De warme lucht op mijn huid, de geuren, kleuren en de mensen. Ik was meteen ontroerd door Afrika. Het bijzondere is dat ik steeds opnieuw geraakt word.”

Expertise
Als Cillekens over Afrika praat, begint ze vanzelf te stralen. Onmiddellijk komen de mooiste herinneringen en verhalen bovendrijven. De avontuurlijke onderneemster beklom onder meer de Kilimanjaro, maakte safari’s te paard en door kruiste de Serengeti. “Alle vakantie landen die ik aanbied, heb ik zelf bezocht. Daarin onderscheid ik me van reis bureaus. Ik kan mensen een reis aan bieden die aan al hun persoonlijke wensen voldoet, omdat mijn kennis niet uit een boekje komt, maar ik alle bestemmingen zelf ervaren heb.”

Daarbij komt dat Cillekens steeds zoekt naar bijzondere locaties en activiteiten. “Ik ga off the beaten track. De klant is op zoek naar authentieke ervaringen. Sinds kort bied ik in Tanzania een lodge aan die gebouwd is in de stijl van een Masai dorp. Gasten verblijven in traditionele hutten, welke uiteraard zijn voorzien van modern comfort. De vriendelijke Masai runnen de lodge met veel bezieling en willen je graag kennis laten maken met hun eeuwenoude tradities. Zo kun je onder leiding van een Masai een bushwandeling maken en tevens het nabijgelegen Masai dorp en het schooltje bezoeken. De lodge biedt een schitterend uitzicht op de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro.

Persoonlijk
Milorho Travel is gevestigd in Cwartier in Weert. Op de kast en aan de muur van het ruime kantoor prijken Afrikaanse beelden. Cillekens ontvangt er haar klanten, maar ook een bezoek bij de klant aan huis behoort tot de mogelijkheden. “De gesprekken met de klant vormen de basis voor elke reis. Hoe ziet het reisgezelschap eruit, welke reiservaringen hebben ze, willen ze luxe of zoeken ze het avontuur op?”

Aan de hand van een gesprek stelt Cillekens een reis op maat samen. Milorho Travel betekent vrij vertaald ‘reis van je dromen’. Elke reis is uniek, afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant. Het reisprogramma is van dag tot dag uitgewerkt. Dat moet ook, want sommige activiteiten zoals een ballonsafari of een living desert tour zijn enorm populair en moeten ruim vooraf geboekt worden. Op elke bestemming werkt Milorho Travel samen met een lokale agent, die tevens het eerste aanspreekpunt is gedurende de reis.

Het aanbod is ruim en divers. Een rondreis met auto is volgens Cillekens de beste manier om Afrika te verkennen. “Met chauffeur of een huurauto. Je kunt dan verschillende nationale parken bezoeken, stoppen waar je wilt en alles in je opnemen.”

Sri Lanka
Milorho Travel is sinds 2014 ook specialist in vakanties naar Sri Lanka. “Een fantastisch eiland met een weelderige natuur, een rijke cultuur, zand stranden en nationale parken met luipaarden, olifanten en lippen beren. Het is tevens de ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Je vindt er werkelijk alles.”

Haar klanten, van stellen tot complete families, hebben met elkaar gemeen dat ze van de natuur houden. “Na terugkomst vertellen mijn klanten vaak dat ze geraakt zijn door Afrika. Veel van hen gaan daarom een tweede, derde of zelfs vierde keer terug. Ik zie ook dat opa’s en oma’s hun klein kinderen steeds vaker mee nemen op safari. Zij zijn er al geweest en willen dezelfde ervaring meegeven aan hun klein kinderen. Zij willen net als ik de liefde voor Afrika doorgeven.”

Vorig artikelLimburgse agrosector: een voedingsbodem voor business
Volgend artikel‘Trots op EK triathlon deze zomer in onze stad’