Inwoner Roermond nieuwe commandant 13 Lichte Brigade

ROERMOND – Commandant 13 Lichte Brigade, brigadegeneraal Gerard Koot, draagt donderdag 28 maart zijn commando over aan de Roermondenaar brigadegeneraal Jan-Willem Maas.

Met een waardige ceremonie wordt de nieuwe commandant onthaald en de vertrekkende commandant uitgeleid, hierbij zijn alle eenheden van de brigade aanwezig. De ceremonie start om 14.15 uur op de Markt in de Gemeente Oirschot, waarmee de brigade de verbondenheid met de gemeente wil aangeven.

Carrière
Brigadegeneraal Jan-Willem Maas was hiervoor werkzaam als de Assistant Chief of Staff bij 1 (German/Netherlands) Corps in Munster (Duitsland). In zijn carrière heeft Maas ook gewerkt als commandant van het Schoolbataljon Zuid in Oirschot. Na drie jaar leiding te hebben gegeven aan 13 Lichte Brigade gaat brigadegeneraal Gerard Koot aan de slag als Deputy-Commander van 1 (German/Netherlands) Corps in Munster (Duitsland).

Vorig artikelDorpsraad tegen arbeidsmigranten in kantoorgebouw Stramproy
Volgend artikelNieuw onderkomen in aantocht voor Chiro Sint-Martinus Kinrooi