Dorpsraad tegen arbeidsmigranten in kantoorgebouw Stramproy

STRAMPROY – Het plan om in het voormalige kantoor van WBM Staalservice in Stramproy tweehonderd arbeidsmigranten te huisvesten, valt in slechte aarde bij de dorpsraad en omwonenden. Zij willen dat jongeren, starters en werknemers van lokale bedrijven er hun intrek kunnen nemen.

Dat meldt De Limburger. Vastgoedontwikkelaar Tim Clement uit Weert wil het leegstaande kantoor aan de Industriekade verbouwen zodat er tot zeventig kamers ontstaan. Per kamers zouden er twee of vier arbeidsmigranten kunnen wonen. Achter het pand zouden 130 parkeerplaatsen moeten komen.

Tegen het plan
Dorpsraad Stramproy heeft vastgoedontwikkelaar Tim Clement uit Weert laten weten tegen dit plan te zijn. Volgens de dorpsraad wonen er nu al 840 migranten in Stramproy (op een totale bevolking van 5200) en nog eens 200 extra is te veel van het goede. Omwonenden zijn bang voor overlast en verwijzen daarbij naar de huisvesting van arbeidsmigranten in de voormalige kazerne in Weert.

Alternatief
Wat betreft de dorpsraad mag de vastgoedontwikkelaar het pand verbouwen, maar dan voor een andere doelgroep. Het zou prima geschikt kunnen zijn voor jongeren en starters uit het dorp. Ook vaste medewerkers van lokale bedrijven en mensen die tijdelijk zonder woonruimte zitten zouden er een plek kunnen krijgen. Dan zouden er geen kamers moeten komen, maar appartementen en studio’s. Clement gaat de plannen serieus bekijken, maar hij zet op voorhand vraagtekens bij de haalbaarheid ervan.

Vorig artikelBlockchain en bitcoins, een nieuwe revolutie? Lezing prof. dr. Geert Duijsters 10 april bij Bibliocenter Weert
Volgend artikelInwoner Roermond nieuwe commandant 13 Lichte Brigade