Blockchain en bitcoins, een nieuwe revolutie? Lezing prof. dr. Geert Duijsters 10 april bij Bibliocenter Weert

Welke impact heeft Blockchain Technologie op ons dagelijkse leven? De totale impact van deze technologie kan zelfs groter zijn dan de uitvinding van het internet.

Welke impact heeft Blockchain Technologie op ons dagelijkse leven? De totale impact van deze technologie kan zelfs groter zijn dan de uitvinding van het internet. Dat is de insteek van de lezing van Prof. Dr. Geert Duijsters, hoogleraar ondernemerschap en innovatie aan de Universiteit van Tilburg.  In zijn presentatie gaat hij op een begrijpelijke manier in op de technologie, mogelijke toepassingen en in het bijzonder de cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum etc.) die hieraan gekoppeld zijn.

Woensdag 10 april om 20.30 uur is hij te gast bij Bibliocenter in Weert. Aanmelden via www.bibliocenter.nl . Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Toegang 7,50 euro. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

De werking van Blockchain is geniaal en tegelijkertijd simpel. Een Blockchain is een gedecentraliseerd online grootboek dat op duizenden computers wereldwijd transacties valideert en bijhoudt. Deze technologie zorgt ervoor dat transacties niet aan te passen of te verwijderen zijn. Dat maakt gesjoemel en fraude onmogelijk.

Door het gebruik van een blockchain is het mogelijk om op een veilige manier handelingen en transacties mogelijk te maken tussen verschillende partijen. Deze transacties komen tot stand zonder dat daar een centrale partij voor nodig is. Niemand is de baas. Niemand is de eigenaar van de informatie. Dat is veiliger en goedkoper.

Blockchain is de techniek onder andere achter de Bitcoin. Maar er zijn veel meer toepassingen mogelijk. “De blockchain staat nog in de kinderschoenen en zal grote effecten hebben. We staan nog maar aan het prille begin van een revolutie”, stelt Geert Duijsters.

VIAwww.bibliocenter.nl
Vorig artikelBijeenkomst over duurzame energie in Leudal
Volgend artikelDorpsraad tegen arbeidsmigranten in kantoorgebouw Stramproy