Thomas van Gemert behaalde meeste Weerter voorkeurstemmen

WEERT – Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Limburg behaalde Weertenaar Thomas van Gemert (VVD, nr. 10) de meeste voorkeurstemmen van alle Weerter kandidaten. Van Gemert haalde 1849 stemmen, waarvan 1592 in de gemeente Weert.

In Weert behaalde Thomas van Gemert 1592 voorkeurstemmen. Daarmee lietvv hij de Weerter kandidaten van andere partijen ver achter zich. Alleen de lijsttrekker van Forum voor Democratie in Limburg, Ruud Burlet uit Geleen, haalde met 1921 stemmen net iets meer stemmen in Weert. Helaas heeft geen van de Weerter kandidaten de voorkeursdrempel van 2423 stemmen gehaald. Dit betekent dat Weert de komende jaren niet is vertegenwoordigd in het Limburgs Parlement.

Aantal stemmen
Naast het mooie resultaat in Weert deed Van Gemert het ook goed in vergelijking met de andere VVD-kandidaten. Hij haalde het vierde hoogste aantal stemmen; na de lijsttrekker en de kandidaten uit Maastricht (Joost van den Akker, 4459 stemmen) en Venlo (Leon Bastiaans, 2892 stemmen).

Alhoewel 1849 stemmen onvoldoende is om met voorkeur gekozen te worden in het Limburgs Parlement, is Van Gemert zeer tevreden over het resultaat: “Dit prachtige aantal stemmen van de kiezers is voor mij een blijk van waardering voor mijn inzet als VVD-raadslid/fractievoorzitter in Weert. Tevens is het een geweldige motivatie de komende jaren hiermee door te gaan. Vanuit mijn rol als fractievoorzitter van de Weerter VVD in de gemeenteraad blijf ik graag in nauw contact met de provinciale VVD-fractie en het provinciebestuur. Ik wil ervoor zorgen dat het belang van Weert goed wordt vertegenwoordigd.”

VVD zet in op woningbouw from MLA Stories on Vimeo.

Vorig artikelRuim duizend handtekeningen voor behoud New York Pizza-filiaal
Volgend artikelArcheologisch onderzoek bedrijventerrein Kampershoek 2.0 van start