Hockey: Dames Weert verslaan DES en staan nu 4 punten los

WEERT – In de derde thuiswedstrijd na de winterstop hebben de dames van Weert drie belangrijke punten gepakt. DES Dames 1, de nummer twee van de competitie, werd met 5-0 verslagen. Weert staat nu vier punten los.

De eerste helft ging het spel op en neer. Er waren veel aanvallen van de thuisploeg, maar ook de Brabanders kregen enkele kansen om de score te openen. Slordige foutjes aan de kant van  Weert zorgden ervoor dat de bal de eerste minuten net niet op de juiste plek belandde. Zo stond het na dertig minuten spelen nog 0-0. Pieke van de Pas wist in de laatste minuut met een aanval over links de cirkel binnen te lopen, waarna ze door de keepster van Des de lucht in werd getorpedeerd. Strafbal! Cis Ypelaar kwam naar voren en pushte de bal hard en zuiver op de plank. 1-0 voor de thuisploeg.

Met deze stand gingen de teams de rust in
De tweede helft begon Weert erg sterk. In tegenstelling tot de eerste helft werden er weinig fouten gemaakt en wist het team goed rond te spelen. Dit resulteerde na vijf minuten in een strafcorner die via een variant door Cis Ypelaar het doel in werd getipt. De smaak was te pakken want vier minuten later wist Babs Kessels de 3-0 op het bord te plaatsen. Des kwam niet meer aan spelen toe en moest vooral verdedigen. Halverwege de tweede helft was het opnieuw Kessels die een doelpunt maakte. Haar tweede van de dag. Door een fout van de verdediging kwam de bal in haar stick terecht waarna ze deze rustig achter de keeper wist te plaatsen. De 5-0 was voor Jolijn Driessen. Een schot op doel raakte zij nog met haar stick aan, waardoor deze tergend langzaam over de lijn rolde. Na twijfel bij de tegenstander gingen de scheidsrechters in overleg, maar hun oordeel was duidelijk: doelpunt.

De dames van Weert hebben met deze 5-0 overwinning goede zaken gedaan op weg naar een mogelijke kampioenschap. Volgende week staat er een uitwedstrijd op de planning. Om 12:45 spelen de dames van  Weert tegen de dames van Asten.

Video de 4-0 van Babs Kessels in de 17e minuut van de 2e helft.

Vorig artikelHockey: Heren Weert niet verder in de beker maar doen goede zaken in de competitie