verslag ZPC deelname Junior-Jeugd-Seniorcircuit

NEDERWEERT – Zondag 17 maart is alweer de laatste Junior-Jeugd-Seniorcircuit van dit seizoen gezwommen. Door wat wijzigingen vanuit de KNZB zijn we op het laatste moment ingedeeld bij PSV. Dit betekende voor ons wedstrijdsecretariaat dat alles (uitnodiging, inschrijving etc.) nog even “snel” aangepast moest worden zodat de zwemmers toch op tijd de uitnodiging konden ontvangen. Bedankt hiervoor!

Het betekende ook dat we onze laatste circuitwedstrijd konden zwemmen in een 50 meter bad i.p.v. het 25 meter bad. Voor Sanne en Thessa betekende dit een eerste keer zwemmen in een 50 meter bad. Dit leverde toch wat extra kriebels op. Gelukkig was er eventjes de tijd om ook in het 50 meter bad in te zwemmen. Dat neemt de spanning weer weg. En de dames deden het super!

Het werd een wedstrijd met extra hindernissen; zwemmers die wat grieperig waren en Benjamin werd benadeeld. Doordat de official niet in de gaten had dat Benjamin achter haar klaar stond om te gaan starten werd hij niet op tijd naar de startblok gewezen. Dit werd (na roepen van de trainer) een vliegende start waarbij kostbare seconden waren verspeeld. Na een kort gesprek met de scheidsrechter is dit door hem netjes opgelost en kon ook Benjamin terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Hij haalde bij de 100 meter vrije slag (finalenummer) de beste persoonlijke verbetering van die dag met maar liefst een score van 111%

Uitslag:

Anne van Thuyl: 50 mtr vrije slag 15e pl., 100 mtr vrije slag 16e pl.

Stefan de Leeuw: 50 mtr vlinderslag 6e pl.

Koen van der Wallen: 100 mtr rugslag 1e pl. en 50 mtr vlinderslag 1e pl.

Femke de Wit: 50 mtr vrije slag 3e plaats. en 100 mtr vrije slag 4e pl.

Benjamin Lubbinge: 200 mtr vrije slag 6e plaats., 100 mtr rugslag 9e pl. en (finale) 100 mtr vrije slag 4e pl.

Sanne Stockmans: 100 mtr vrije slag 19e plaats, 200 mtr schoolslag 8e plaats en (finale) 100 mtr schoolslag 5e plaats.

Thessa Leijssen: 50 mtr vrije slag 4e plaats., 200 mtr schoolslag 6e pl. en (finale) 100 mtr schoolslag 5e plaats.

Vorig artikelGeslaagd Bethelkerk concert in Weert
Volgend artikelPotgrondactie VC Fortutas: bedankt !!