Stemmenkanon Geert Gabriëls krijgt meer dan 600 stemmen

WEERT – Wethouder Geert Gabriëls van Weert heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen van Limburg meer dan 600 stemmen gekregen. Binnen de gemeente is Gabriëls lid van Weert Lokaal, maar hij stond op de lijst van GroenLinks. Niet op een verkiesbare plek, maar onderaan als lijstduwer.

“Het doel was bijdragen aan een groen, sociaal en vrijzinnig geluid in Limburg. Daarnaast moet het (positieve) geluid vanuit de regio Weert nog sterker doordringen tot in Maastricht”, zegt Gabriëls op zijn Facebookpagina.

Meer dan de lijsttrekker
In Weert kreeg hij 487 stemmen. Zelfs meer dan de lijsttrekker. “Echt geweldig en onverwacht! GroenLinks groeide in Weert flink (meer dan verviervoudigd) en verdubbelde in de Provincie. Stemmers bedankt!”

‘Overigens haalde oud-raadslid Paul Lempens uit Weert op de lijst van de SP 591 stemmen, ook meer dan de lijsttrekker. Hij stopte in 2013 als raadslid.’

In Limburg is CDA het grootste geworden en Forum voor Democratie is de nieuwe tweede partij, gevolgd door de PVV en de VVD. Er zijn geen Weertenaren gekozen in de Provinciale Staten.

Vorig artikelNieuwe school BC Broekhin in Reuver later open dan gepland
Volgend artikelExpositie Wonderland vanaf dit weekend in Weert