Sif kijkt positief vooruit na uitzonderlijk lastig jaar

ROERMOND – De Roermondse funderingspalen bouwer Sif heeft een lastig jaar achter de rug. Als gevolg van een dalende productie werd afscheid genomen van 295 tijdelijke medewerkers, de helft van het totale aantal arbeidskrachten.

In een artikel in Dagblad de Limburg spreekt topman Fred van Beers dan ook over een ‘uitzonderlijk lastig jaar’.

Omzet
De sterke terugval in de productie had te maken met vertraging bij grote projecten. Hoewel Sif zich in het laatste kwartaal herpakte, kon dat niet verhinderen dat over het gehele boekjaar 2018 een verlies werd geboekt van 2,1 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een winst genoteerd van bijna 31 miljoen euro. De omzet daalde met bijna een derde naar 235,1 miljoen euro.

Herstel
De vooruitzichten voor dit jaar stemmen Sif positief. Van Beers stelt dat het bedrijf in gesprek is met een aantal partijen voor potentiële opdrachten. De topman verwacht de komende jaren bovendien steeds betere marktomstandigheden. Daar zou van Sif van kunnen profiteren. Het bedrijf wil niet alleen leveren op bestelling, maar zich ook nadrukkelijker bemoeien met de technische aspecten van offshore windparken.

Personeel
Sif is ook voornemens weer personeel aan te nemen. Eind vorig jaar had Sif 272 werknemers in vaste dienst en daarbij een flexibele schil van 157 mensen. Op dit moment werken er zo’n 550 mensen. Dat aantal zal dit jaar stijgen richting 600 verwacht het bedrijf, van wie de helft met een vast dienstverband.