Monsterzege Baudet in Limburg

Ook in Limburg is Forum voor Democratie vanuit het niets de op één na grootste partij geworden en krijgt 7 zetels in het Limburgse parlement. In Maastricht en Roermond werd Forum zelfs de grootste – Tweede Kamerlid en Maastrichtenaar Theo Hiddema stond bij de Limburgse Statenverkiezingen als lijstduwer op de kandidatenlijst.

Het CDA blijft in Limburg de grootste, al moesten de christen-democraten wel 2 zetels inleveren: 9 zetels. De PVV ging van 9 naar 7 zetels. PVV-lijsttrekker Robert Housmans toonde zich niettemin tevreden: ‘Het rechtse geluid wint gigantisch. Die winst van rechts, dat meer realisme-gehalte, is goed nieuws voor Limburg.’

Hij wees erop dat maar een deel van de PVV-stemmers is overgelopen naar Forum: de rest komt van andere partijen. Housmans sprak van ‘een déjà vu-gevoel’ en vergeleek de monsterzege van Forum met die van de PVV acht jaar geleden.

GroenLinks heeft het zetelaantal verdubbeld van 2 naar 4. Grootste verliezer is de voormalige coalitiepartij SP, die van 9 naar 4 zetels duikelde.

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 43: Fénsie-faer
Volgend artikelWeert stad in het groen – 80/365