Mogelijk arbeidsmigranten in kantoorgebouw Stramproy

STRAMPROY | WEERT – Vastgoedontwikkelaar Tim Clement uit Weert heeft bij de gemeente het plan ingediend om tweehonderd arbeidsmigranten te huisvesten op het bedrijventerrein in Stramproy. 

Het gaat om huisvesting in het voormalig kantoorgebouw van WBM Staalservice aan de Industriestraat. Dat pand ligt al vele jaren leeg. Clement wil het pand vanbinnen ombouwen tot woonunits voor flexwoners. Binnenkort komt er een bijeenkomst met alle omwonenden om onze plannen uit de doeken te doen. In het dorp en bij omwonenden is  onrust ontstaan over de plannen. Zo meldt dagblad de Limburger.

​De Limburgse economie kan overigens niet zonder buitenlandse arbeidskrachten. Nu al werken 32.000 mensen uit Midden- en Oost-Europa in Limburg, voor ongeveer de helft in seizoensgebonden banen. Dat worden er de komende jaren fors meer, zo is de verwachting, omdat de krapte op de arbeidsmarkt blijft toenemen.

PrismaWorx in Stramproy is zo’n specialist in het selecteren, bemiddelen en plaatsen van gekwalificeerde arbeidsmigranten, voor zowel tijdelijke als langdurige projecten. Een aantal van de arbeidsmigranten van PrismaWorx zijn momenteel in HQ (de voormalige Van Horne kazerene in Weert) gevestigd. Of de huisvesting voor deze arbeidsmigranten van PrismaWorx bedoeld is nog niet duidelijk.

Aanvraag vergunningsaanvraag
Wethouder Wendy van Eijk zegt dat omwonenden tijdens de informatieavond, die binnenkort plaatsvindt, uitleg krijgen over de procedure en welke stappen er nog gezet moeten worden. „Tijdens deze avond zijn alle betrokken partijen aanwezig. Ik hecht er verder belang aan te melden dat de vergunningsaanvraag wordt gepubliceerd en volledig transparant verloopt.

 

Vorig artikelDimass verbindt zich met Centrum voor Logistiek Vakmanschap
Volgend artikelDagkrabbel 80/365