Voorleeskampioenen Bibliocenter Rose en Nina door naar de provinciale finale

WEERT – Woensdag 13 maart was de regionale ronde van Bibliocenter van De Nationale Voorleeswedstrijd in de Ellenhof in Ell. Twaalf  schoolkampioenen uit de kwartfinales van Bibliocenter deden mee. Zij waren geselecteerd uit vijftienhonderd kinderen van de achtentwintig scholen uit de regio Leudal, Maasgouw, Weert en Nederweert van Bibliocenter. Deze twaalf hebben – zo mooi als ze maar konden – een fragment uit een boek voorgelezen.

De winnaars zijn Rose Heijkers van B.S. De Verrekijker uit Ell en Nina Zusterzeel van Bredeschool Moesel uit Weert. Volgens de jury lazen ze “op een heel natuurlijke manier voor. Ze wisten het publiek echt in hun verhaal mee te trekken.” Deze twee kanjers mogen de eer van Bibliocenter gaan verdedigen in de Provinciale ronde op 8 april in Theaterhotel de Oranjerie Roermond. Hieraan doen opnieuw twaalf voorleeskampioenen mee, maar dan uit heel Limburg. Meiden we wensen jullie heel veel succes!

Hoog niveau
Het niveau van voorlezen was opnieuw heel hoog. De meeste kinderen lazen nóg beter voor dan in de voorrondes. Je kon duidelijk horen dat iedereen zich enorm goed had voorbereid. Ze werden aangemoedigd door veel klasgenoten, meesters en juffen, ouders en grootouders. Het publiek  had voor de voorlezers mooie spandoeken gemaakt en zelfs een yell.

De jury bestond  uit Stan Backus (wethouder van de gemeente Leudal), Liesbeth Kok (orthopedagoge en onderwijskundige)en Thea van Pol (coördinator Bibliotheek op School van Bibliocenter). Ze hadden een moeilijke klus te klaren.

De jury lette op het voorleestempo, de verstaanbaarheid, het stemgebruik en hoe het contact is met het publiek. Schreeuwen of toneelspel hoort niet bij een voorleeskampioen. En dat alles deden Nina en Rose keigoed. Echte voorleeskampioenen!

Aan de Nationale Voorleeswedstrijd doen alle basisscholen uit Nederland mee. De Voorleeswedstrijd verhoogt op een spannende manier het leesplezier bij kinderen en maakt hen enthousiast voor (voor)lezen.

Vorig artikelPas op met overmatig gebruik rechtsbijstandsverzekering
Volgend artikelWeerter Timmermansgilde St. Joseph bestaat vandaag 555 jaar