Meet the Youngsters gaat samenwerking aan met Provincie Limburg

ROERMOND – Provincie Limburg tekent samenwerkingsovereenkomst met Meet the Youngsters om aan de slag te gaan met het binden, boeien en benutten van jong talent voor Limburg.

Meet the Youngsters, een community op de arbeidsmarkt gericht op scholieren, studenten en starters, gaat de Provincie Limburg helpen met haar arbeidsmarktimago en het structureel aantrekken van jong talent. Het platform www.MeettheYoungsters.nl zorgt daarbij voor een structurele verbinding tussen werkgevers en studenten uit de regio. Op dit moment zijn er al meer dan 5000 VMBO, MBO, HBO en WO studenten op het platform aanwezig en blijft dit aantal verder groeien.

Het commitment van de provincie Limburg middels een partnerschap is een verdere stap en een bevestiging van de mooie ontwikkeling. Het eerste speerpunt zal zijn het verder enthousiasmeren van jongeren voor een traineeship bij de Limburgse overheden, het traineeprogramma RichtingZuid.

RichtingZuid is een traineeprogramma dat gekenmerkt wordt door innovatief denken, een uitdagend leer- en ontwikkelprogramma, een werkpraktijk waarin fouten maken mag, leren ervan moet (trial and error), in combinatie met een intensieve begeleiding van trainees.

Om werkgevers nog meer in de spotlight bij jongeren te zetten, wordt door Meet the Youngsters onder andere ook de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg georganiseerd, waarvoor bedrijven zich binnenkort weer kunnen inschrijven op www.aantrekkelijkstewerkgever.nl

Vorig artikelIne Creemers nieuwe directeur City Management Roermond
Volgend artikelHockey: Heren 1 Weert verliest in slotfase van koploper