Hockey: Heren 1 Weert verliest in slotfase van koploper

WEERT – Afgelopen zondag hebben de hockeyers van Weert in een thuiswedstrijd met 1-0 verloren van koploper Berkel-Enschot. Lange tijd leek het er op dat de stand 0-0 zou blijven, maar in de laatste minuut wist Berkel-Enschot een strafcorner te benutten en konden zij alsnog met de volle drie punten terug naar huis keren.

Voor het publiek was het niet de meest aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen speelden met weinig druk naar voren en er werd voornamelijk op de counter geloerd. Weert leek tevreden met een 0-0 einduitslag en deed er dus alles aan het tempo zo laag mogelijk te houden. Aan de andere kant was de wil om kampioen te worden ver te zoeken bij Berkel-Enschot: ze creëerden weinig en het ontbrak aan scherpte voorin. Het handjevol strafcorners dat ze versierden kon daarnaast eenvoudig gekeerd worden.

In de laatste vijf minuten besloten de kampioenskandidaten alsnog de druk op te voeren. Dit resulteerde in een laatste strafcorner. De strafcorner werd opnieuw niet heel overtuigend binnengeschoten, maar de Weerter doelverdediger ging te vroeg naar de grond en zag het houdbare schot boven hem in het net verdwijnen. Met nog minder dan twee minuten op de klok was Weert niet meer in staat een gelijkmaker te scoren en stonden zij na 70 minuten alsnog met lege handen.

Volgend weekend staat er voor de ploeg uit Weert een tweeluik tegen het Veldhovense Basko op het programma, met wie Weert de zevende plek op de ranglijst deelt. Op vrijdagavond wordt er een bekerduel gespeeld in Veldhoven, en op zondagmiddag treffen de beide partijen elkaar in Weert voor een competitieduel.

Vorig artikelMeet the Youngsters gaat samenwerking aan met Provincie Limburg
Volgend artikelHockey: Dames Weert komen sterk terug eindstand gelijk