Hockey: Dames Weert komen sterk terug eindstand gelijk

Archieffoto HV Weert

BEST | WEERT – In de tweede thuiswedstrijd kwamen de dames van Best op bezoek. In september stond Weert voor rust al met 4-1 achter, maar wist de wedstrijd nog op tijd te keren tot een 5-5 gelijk spel.

Weert begon sterk aan de wedstrijd en kreeg genoeg kansen op de score te openen. Na een klein kwartier werd de 1-0 via een individuele actie door Babs Kessels op het bord gezet. Weert domineerde de gehele eerste helft wat voor rust nog resulteerde in de 2-0, 3-0 en de 4-0. Doelpuntenmakers: Cis Ypelaar, Britt Joosten en Jasmina Smolenaars.

Na rust bleef het spelbeeld gelijk. Waar Weert bleef aanvallen probeerde Best vooral tegen te houden. Toch wist Cis Ypelaar na vijf minuten spelen haar tweede doelpunt van de dag te maken door de 5-0 hoog in de kruising te slaan. Het defensief van de Brabanders was gebroken en verder dan de middellijn kwam Best niet meer. Enkele minuten later wist ook Babs Kessels haar tweede doelpunt te maken na een mooie actie en voorzet van Pieke van de pas. Laatst genoemde bepaalde ook de eindstand van 7-0.

Volgende week spelen de dames van Weert tegen de nummer twee: Des uit Kaatsheuvel. Een belangrijke wedstrijd om steviger aan de leiding te komen staan.

Vorig artikelHockey: Heren 1 Weert verliest in slotfase van koploper
Volgend artikelLSD festival Weert uitverkocht